Nem veszélyes ilyen időben futni?
Úgy döntöttem, hogy viszek egy kis szervezettséget az életembe, és ennek a szervezettségnek az egyik eleme a délutánonkénti edzés/futás kint a szabadban. Az edzés végefele járva már egyre inkább kapkodtam a hideg levegőt, és felmerült bennem, hogy jó ötlet volt-e ilyen időben elkezdeni ezt.
A kérdésem az lenne, hogy milyen idő az, amiben még biztonságosan edzhetek?
Köszi a választ! Utólag észrevettem, hogy kérdésemből az jön le, hogy valami városi elkényelmesedett tahó vagyok, de igazából csak óvatos..
Köszi még egyszer !
Nem kifogást kerestem ezzel.. Sőt, nagyon is motivált vagyok! Csak emellett túlzottan óvatos is.. :)
Melegítő nadrág és felső, alatta meg egy póló. Ez elég, nem?
Egyátalán nem veszélyes. Megfelelő tempó és öltözet kérdése az egész. Válassz olyan tempót, hogy ne a szádon vedd a levegőt, és ne kapkodd teli torokra.
(Nekem egyszer volt bajaom mindössze téli futásból: szemerkélő esőben, este 1o fele indultam valamelyik decemberben, és a gellérthegy tetejére a szemergő eső ráfagyott, és nagyon csúszott... majdnem elestem. Volt, hogy a margitszigeten a futópályán vastag, de nem friss hó volt sok nyommal, ami éjjel megfagytak, és olyan volt rajtuk futni, mint valami szántáson, vagy köves traktorúton)
Persze, olyan tempót szoktam választani, ami pont kitart hazáig és ezalatt orromon be, számon ki szépen. Csak a végén azért becsúszik egy kis loholás, az utolsó 10-20 méteren :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!