Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem veszélyes ilyen időben futni?

Nem veszélyes ilyen időben futni?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, hogy viszek egy kis szervezettséget az életembe, és ennek a szervezettségnek az egyik eleme a délutánonkénti edzés/futás kint a szabadban. Az edzés végefele járva már egyre inkább kapkodtam a hideg levegőt, és felmerült bennem, hogy jó ötlet volt-e ilyen időben elkezdeni ezt.

A kérdésem az lenne, hogy milyen idő az, amiben még biztonságosan edzhetek?

2012. okt. 26. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Én télen, -20 fokban is futottam. Nem lett semmi bajom tőle. Ruházat kérdése az egész.
2012. okt. 26. 18:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Utólag észrevettem, hogy kérdésemből az jön le, hogy valami városi elkényelmesedett tahó vagyok, de igazából csak óvatos..

Köszi még egyszer !

2012. okt. 26. 19:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Aki fut, az öltözzön futósba. Úgy nem veszélyes egyáltalán. Biztonságban edzhetsz, ez nem lehet kifogás.
2012. okt. 26. 19:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem kifogást kerestem ezzel.. Sőt, nagyon is motivált vagyok! Csak emellett túlzottan óvatos is.. :)

Melegítő nadrág és felső, alatta meg egy póló. Ez elég, nem?

2012. okt. 26. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, megteszi. Ha lesz lehetőséged, azért vehetnél egy futós felsőt pl. (mondjuk a Spuri futóboltban), azok könnyűek, így nem nehezítik a futást, de melegen tartanak.
2012. okt. 26. 19:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi szépen !
2012. okt. 26. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyátalán nem veszélyes. Megfelelő tempó és öltözet kérdése az egész. Válassz olyan tempót, hogy ne a szádon vedd a levegőt, és ne kapkodd teli torokra.

(Nekem egyszer volt bajaom mindössze téli futásból: szemerkélő esőben, este 1o fele indultam valamelyik decemberben, és a gellérthegy tetejére a szemergő eső ráfagyott, és nagyon csúszott... majdnem elestem. Volt, hogy a margitszigeten a futópályán vastag, de nem friss hó volt sok nyommal, ami éjjel megfagytak, és olyan volt rajtuk futni, mint valami szántáson, vagy köves traktorúton)

2012. okt. 26. 20:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Persze, olyan tempót szoktam választani, ami pont kitart hazáig és ezalatt orromon be, számon ki szépen. Csak a végén azért becsúszik egy kis loholás, az utolsó 10-20 méteren :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 26. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!