Kattogó Könyék, mitől, ártalmas-e?
sziasztok.
1 éve kezdtem el edzeni. Először a testnevelés érettségimre készültem fel, Júniusban sikeresen leérettségiztem, de nem hagytam abba a sportot, tovább folytattam, mert szeretem csinálni :)
Tavaly kezdtem el kizárólag saját testsúllyal végzett edzésekbe.
Eleinte csak szép kicsikkel kezdtem, "női fekvőtámaszok"
fél húzódzkodás, stb...
De volt mindig is egy problémám, Amit tavaly kezdtem észre venni.
A Könyököm kattog, mikor a váll szélességű, még a szűk kéztartásos fekvőtámaszt csinálom.
Mondták, hogy majd elmúlik, de nem múlt el. Direkt nem vágtam a közepébe, először csak ízület erősítő gyakorlatokat végeztem kb 2 hónapig.Rendesen bemelegítek, azzal sincs baj. Rendesen táplálkozom, vitamonokat beviszem a szervezetembe. 85 kiló vagyok, 182 centiméter.
Mikor kattog a könyököm, végül is nem fáj, csak idegesít a kattogás. Ha nagyon széles fekvőtámaszokat csinálok, akkor nem kattog a könyököm, meg a húzódzkodásnál sem.
Végleges megoldást szeretnék, tehát nem ilyen átmeneti könyökvédőt.
Szeretném megtudni, hogy ez káros-e, hogy kattog, és hogy mit lehetne ez ellen tenni?
19/F
Nálam is ez van, és nem vált be semmi!
Probálkozhatsz izület védővel, esetleg azzal, hogy több folyadékot iszol.
De nekem sajna egyik sem segített...
naponta 6 liter vizet iszok, azzal nincs baj szerintem. Egyszer még vérvételre is elküldtek, hogy kivizsgáljanak nincs e valami bajom, mert annyi vizet ittam. :D
Aztán minden tökéletes volt.
Ezt majd kipróbálom akkor. Köszi a válaszokat. Kb mennyi idő után múlt el teljesen a kattogásod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!