Tudom, nem szép ha egy lány neki áll verekedni, de én megszeretnék tanulni. Hogyan kezdjem?
Súlyzós edzések a konditeremben/otthon, saját súlyból, harcművészet, mellé futás, ha nagyon komolyan veszed.
Ha mégis muszály használni, nem fog sokáig tartani, a harcművészet meg nem olyan, hogy szép, vagy nem szép.
Krav maga. Én is jártam,ők szerveztek csak nőknek 4 órás önvédelmi szemináriumot, ahol konkrétan a védekezésre tanítottak. Nekem annyira megtetszett, hogy 1,5 évig eljártam edzésekre is.
Nincs felesleges mozdulat, ráadásul olyan gyakorlatok is vannak, hogy pl. állj csukott szemmel, a társad váratlanul fojtogatni kezd (nem erősen), de neked azonnal reagálni kell. Csak hogy stresszhelyzetben is megtanulj cselekedni, ne úgy állj mint egy riadt nyuszi.
Konditeremben ló...fülét sem jutsz előbbre.
Amúgy a Krav Maga az izraeli hadsereg által használt harcművészet is, és ott ugyebár a nők is katonáskodnak.
Na most Te verekedni akarsz vagy önvédelmet tanulni? A konditerem lósz@rt sem ér. Egy küzdelemben 30% a test, 70% a technika.
Saját testsúlyal való edzés+ karate vagy judo ez nagyon jó így.
Nem ütésekből ál annyira, hanem dobásokból, gáncsból stb. Szóval sérülés nélkül harcképtelenné teszed az ellenfeled.
Ha meg csak verekedni akarsz, tanulj MMA- vagy pankrációt.
Önvédelmi sportot tanulj inkább azzal sokkal többre mész.
Mellesleg én 3 éve karatézok.
18/l
Én is járok. Amit ajánlok az az Wing-Tsun kung fu.
az nagyon jó. nincs semmi felesleges benne,mindenre megtanítanak,ha hirtelen támadnak rád akkor is tudd magad védeni! szóval és a Wing tsunt ajánlom:) Jó ideje járok,és sajnos éles helyzetben is kellett használni,de hál istennek megtudtam védeni magam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!