Harcosok étrendje nőknek?
Hány éves vagy? Én a 14 éves lányomnak nem engedem, mert bizonytalan vagyok abban, hogy egy fejlődésben lévő szervezetnek jót tesz-e.
Egyébként felnőtteknek nagyon jó, három hónapja csinálom, és szerintem nőknek is ugyanúgy működik. HA sportolsz mellette mint állat és a reggelt fehérjeturmixszal indítod. :) Bár ezt a könyv is sejteti. :)
Fogalmam sincs, nem értek a témához... Talán jobban kell figyelned a szénhidrát-bevitelre, hogy a melleid ne fogyjanak le.
Az én (teljesen laikus, így meglehet: téves) tapasztalatom a következő:
• Reggel ébredés után azonnal vizet iszom, egy nagy korsót bekészítek az ágy mellé és felhajtom.
• Utána többnyire sportolok, de ha nem, akkor is egy adag fehérje shake-kel kezdem a napot. Most csokis Scitec 100% Whey Proteint iszom, hozzá szintén Scitec Mega Daily One vitamint és C-1000-et.
• Délelőtt eszegetek pl. egy almát, vagy két mandarint, hozzá teát iszom.
• Újabban ebédelek is. Vágok egy tányér zöldséget (fejes saláta, paradicsom, pritamin, répa, ilyesmik), és csinálok rá dresszinget egy poharas joghurtból és knorr saláta fűszerből, ezt ráöntöm és befalom. :)
• Du. szoktam enni egy-két lágy- vagy keménytojást is.
• Meg du. még valami gyümölcsöket, almát, szilvát, narancsot -- kivéve banánt és szőlőt.
• Este is edzek, utána rögtön fehérje shake, de ha nem edzek, akkor is fehérje shake. :)
• Vacsira: újabban spenóttal, főzelékkel vagy zöldséglevessel kezdek. Az asszony zellerkrém-leveséért öli egymást a család. :) Vagy, egy 450g-os mirelit zöldséget megpárolok fedő alatt, a brokkolis/karfiolos nagyon finom magában is.
• Utána húst hússal, ha tehetem, gyümölcsökkel sütöm meg: aszalt szilva a sláger, de mellette barackos, ananászos, stb. is megy. Egymagam megeszem kb. 5 felső- vagy 3 egész combot. :)
• Utána szénhidrát. Na itt kell vigyázni. Eleinte egy fél liter tejben 10 dkg zabpelyhet ettem mézzel és néha mazsolával. Mostanában viszont inkább vajas kenyeret eszem, igazi 80%-os vajjal, többnyire mézzel. Tegyük hozzá, hogy a kenyeret magamnak sütöm kenyérsütő gépben, csak graham lisztet, tk. rozslisztet stb. használok, tehát ez teljes kiörlésű házi kenyér, olyan finom mint a legjobb sütemény.
• Szinte minden este rágcsálunk sótlan pörkölt földimogyorót, camembert sajtot és más földi hiúságokat is. :)))
• Lakoma végén mindig eszem egy kocka 70%-os étcsokit (most Tibi van itthon, ez elviselhető árú)
• Amit teljesen kiirtottam itthonról, soha nem veszünk és nincs is itthon: fehér liszt, cukor, felvágott, feldolgozott élelmiszerek kivéve tejtermékek. Most maga a tej van fekete listán, egyelőre a kicsiknek nem adjuk, de magunkat is szoktatom le róla. Sajnos massziv tejfüggő vagyok.
Összefoglalva: fehérje shake nélkül is lehet csinálni, csak úgy jóval nehezebb. És ez így nekem olcsóbb, mint a korábbi étkezésem, de egy gyereknek nem biztos (mivel a menza elég olcsó, bár sz.r is). A gyerekeim nem esznek menzán, kizárólag otthon, inkább visznek maguknak szendvicset. (Többnyire a fentebb említett tk. kenyérből és az előző esti lakomra is sütött húsból.)
És nagyon fontos az esti testmozgás, minimum egy fél óra futás, gyors gyaloglás és/vagy fegyencedzés, vagy nőknek aerobic vagy hasonlók, vagy bármilyen rendes edzés.
Én így csinálom, de nem értek hozzá, és lehet, hogy valamit nagyon rosszul csinálok.
Figyi. Most nagyon olcsó a VPX Syngex:
8990.- forint a 2250 grammos. Mivel egy adag 30g, ezért ebből pontosan 75 adag telik ki. Ha csak reggel iszol, akkor ez 75 napra elég. Naponta 120 forint.
Az elmúlt 3 hónap tapasztalata alapján most már enélkül nem nagyon mennék neki a harcos étrendnek, mivel szükséges a reggeli fehérjebevitel. Ha nem ezt, akkor legalább egy kefírt meg kellene enned, ami ugyanennyibe kerül...
Ha nem akarsz a netről rendelni, és van scitec bolt a közelben, akkor a Scitec 100% Whey Proteinből a 920g-os doboz 6550 Ft, de ez ugye csak 31 adag és így fajlagosan drágább, 212 forint egy napi adag. Majdnem 2x annyi.
Ha meg még olcsóbban akarod megúszni, vagy teljesen közönséges boltban, akkor a Tescoban is lehet kapni porokat, a kis zacskós utántöltő talán 3200 forint a Strength Nutrition Protein 80-ból, de ez gyengébb minőségű és fajlagosan még drágább. De ami a legnagyobb baja, hogy a Biotech/Strength termékektől nem csak nekem megy a hasam... Most Scitecet iszom, ezzel semmi baj nincs, de drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!