Mit tegyek érte, hogy nagy koromra fejlett, erős, és izmos testalkatom legyen?
15 éves vagyok, kosárlabdázok lassan 1 éve, de nem tudom hogy az elég e ahoz hogy nagykoromra az izmaim erősek legyenek-e. Sokat futunk(szinte egész edzésen) és az edzés végén 5x4 hosszat futunk a pályán utánna 6 sarokfelhúzás ugrással, majd szabályos (testmellé hajlított könyök)
karhajlítás. bemelegítésként szoktunk csinálni hasprést, felülést is.
Fittnes edzőket, profi tesitanárokat, és ehhez a dologhoz értő olvasók válaszát várom főképpen. Mit cisnáljak még otthon hogy viszonylag erős karom, kockás hasam, és fejlett, edzett testem legyen nagykoromra?
Vagy végzed az un. fegyencedzést (töltsd le) vagy, ha nagyobb izmokat szeretnél, akkor mehetne súlyzós edzés. Tömegnövelő étrend is kell.
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!