Szerintem, ha anaerobbal kezdesz, akkor már tuti nem lesz erőd az aerobhoz!
Viszont egy konditermes ismerősöm meg azt mondta, hogy a súlyzózás elött, nem szabad aerob mozgást végezni, hanem utána kell.
Tehát pont a fordítva...
Én nem tudom...:)
2012. okt. 17. 16:40
2/14 anonim válasza:
Ha mindenképpen egy edzésen belül kell elvégezni a kettöt, akkor elöbb mindig az anaerobbal kell kezdeni!
Egy edzésen belüli sorrend(ennyi nem lehet amúgy):
1.taktika
2.koordináció
3.gyorsaság
4.erö
5.gyorsasàgi allóképesség
6.erö àllóképesség
7.állóképesség
2012. okt. 17. 17:06
3/14 anonim válasza:
Mindig a súlyzós edzéssel kell kezdeni előbb, ez teljesen alap. Utána mehet aerob edzés. Fordítva nem lenne erő a súlyzós edzéshez. A másik pedig, hogy azért is célszerű így, mert az anaerob edzés során a ch-t használod fel, így az után következő aerob edzésnél hamarabb lesz a zsír energiaforrás. De a kettő között nem árt egy kis bcaa vagy glutamin, hogy ne legyen izomvesztés. A legjobb viszont, ha minél távolabb van a két edzés egymástól.
2012. okt. 17. 18:44
4/14 *Glissade* válasza:
De a súlyzós edzés után, nem biztos, hogy kedve lesz még futni is.
2012. okt. 17. 23:07
5/14 anonim válasza:
Ez nem kedv és vita kérdése. Alapszabály és kész.:)
2012. okt. 18. 05:48
6/14 Sznofru válasza:
Futás helyett lehet gyaloglás is, vagy kerékpár. De ha nem bírja, akkor menjen külön napon. Gondolom nem minden nap van súlyzós edzés.
2012. okt. 18. 09:10
7/14 anonim válasza:
A másik pedig, hogy nálam is van, hogy nincs kedvem lábedzést végezni. És akkor mi van? Nem lábazok akkor? Hát de! Mivel ez nem kedv kérdése, nem nyafogok, hanem teszem a dolgom és edzek, mert tudom, hogy mit akarok elérni.
2012. okt. 18. 09:13
8/14 *Glissade* válasza:
Eszemben sincs vitázni...:)
Mindenben igazad van Montez:)
De én épp tegnap jöttem rá, hogy nem feltétlenűl kéne annyi mindent mozogni egy nap, mert már 3x is lesérültem mostanság, és nem mehettem edzeni:S
Ráadásúl még még csak nem is erőltettem túl!
Szóval jobb mindent külön napon csinálni!
Ha nem akar a kedves kérdező, úgy járni, ahogyan én!
2012. okt. 18. 15:53
9/14 anonim válasza:
igen, jobb külön napon. Én nem is mondom, hogy túlzásba kell vinni, heti 4 edzésem van, de az kemény még ennyi évesen is.:) + két foci.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!