Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Taekwondo-t mennyire lehet...

A Taekwondo-t mennyire lehet hasznosítani utcai konfliktus esetén?

Figyelt kérdés
2012. okt. 8. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van ismerősöm aki szerint nem a legjobb, mert ugye a lábmunka miatt könnyen fellökhetnek és van benne valami.

De az is igaz, h el lehet vele jól pi.csázni az embereket.

2012. okt. 8. 21:58
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
jobban, mint a társastáncot, meg a szinkronúszást...
2012. okt. 8. 22:27
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha kifejezetten önvédelemre szánt HM et tanulsz, akkor nyilván könnyebben védekezel, pl. Krav-maga, aikido...

Illetve a Streetendo (utcai harc, bár magyarországon kevés helyen oktatják).

De a késharcok sem utolsóak...

2012. okt. 8. 22:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Kravmagát együtt említeni az Aikido-val.. megváltoztak a dolgok látom :)

Kérdező, nem szokás úgy oktatni Taekwondo-t, hogy azt utcán jól fogod tudni használni, bár nem kizárt, csak ritka. Ez nem azt jelenti, hogy egy divatos önvédelmi rendszer, kravmaga vagy hasonló jobb, sőt általában még gyengébb, ahol hamis önbizalmat kapsz, mást nem.

Elkerülni jobb a bajt.. Vagy találni egy tényleg komoly HM, késharc képzést, de ugye ezek olyan ritkák, hogy nem járhat rájuk mindenki..

2012. okt. 9. 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha a krav-maga olyan sz@r lenne, nem oktatnák az izraeli kommandónál, svéd rendőrségnél, a KMZ nél, a CIA és az FBI nál, és még számtalan renvédelmi és félkatonai szervezetnél, nyílván nem volt szerencséd, vagy szerencsétlenséged küzdeni egy krav oktatóval, (nem a civilről beszélek...)
2012. okt. 9. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem, csak harcművészekkel küzdök.

Oké, védjük meg a kravmaga becsületét. Tehát amit kravmaga néven a CIÁnak oktatnak, az nincs magyarországon, itt kamu s.zar van.

Ez is fedi a valóságot. Meg az is, hogyha egy Jujutsu mester elmegy krav instruktornak, akkor ő jó lesz és jó edzéseket fog tartani. Magyarul jó a Japán Jujutsu!

2012. okt. 12. 11:10
 7/11 anonim ***** válasza:
A taekwondo használható önvédelemre(persze nem minden technika)!! Nekem is volt, h suliban egy kb 85 kg-os gyereket lenyomtam(1 rúgással) úgy hogy én vagyok kb 60-65 kg. Ez nem azért volt, mert olyan jó harcos lennék, hanem mert egyszerűen nem számított arra, hogy nem ütni fogok, hanem rúgni(természetesen fejre). Amúgy a krav-maga is jó önvédelemre. A taekwondo, nem csak harcművészet, hanem életút is :D
2012. okt. 25. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezzel vitatkoznék, de korábban már megtettem..
2012. okt. 26. 09:23
 9/11 anonim ***** válasza:
pl. a tesóm is taekwondóval szerelte le, mikor megtámadták. konkrétan valaki "poénból" fejbevágta egy sörösüveggel. piros öve van taekwondóból. ő először ütött, aztán rúgott fejre, köríves rúgással. az illető eléggé meglepődött...
2012. dec. 2. 13:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Na igen, ha valaki tényleg tud rúgni fejre, az egyértelműen veszélyes (és hatékony) fegyver.
2012. dec. 2. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!