Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lovaglásnál számít hogyan...

Lovaglásnál számít hogyan veszem a levegőt?

Figyelt kérdés
Olvastam róla és nem igazán értem, úgy írja le hogy ne előre hanem felfelé emelkedjen a mellkas és ez is segíti a lovat ill. jelzést ad neki valamire.Ezt most nem értem hogy nem mindegy hogy veszem a levegőt, vagy ez mit takar?

2012. okt. 1. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt hol olvastad?

Jó nagy butaságnak látszik elsőre (meg másodikra is). :)

2012. okt. 1. 19:42
 2/6 A kérdező kommentje:
lovas újságban olvastam és igaz nem így írja le, de én ezt vettem ki belőle vagy be scanneljem és úgy jobb lenne?
2012. okt. 1. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Elég, ha azt a pár sort összegzed.

Vagy ha megmondod az újság nevét, holnap megnézem.

2012. okt. 1. 20:30
 4/6 A kérdező kommentje:

A Junior Lovas Nemzet 2011-es szeptemberi számában van a Gombóc paci meséi.Az alcíme az ugrass be vágtába.Ott van a 4. szövegrészben:

"Az érdekes, az hogy a mozgáskövetésed nem változik.A mellkasod most is felfelé emelkedik."

Szoktak mindig rajzok lenni hozzá és akkor is ott van hogy most fel felé emelkedik a mellkasod.Ez az amit nem értek.

2012. okt. 1. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Hátöö... :)

Megmondom őszintén, kissé zavaros - és sajnos a neten sem láttam, h fent lenne. De talán arra érti, hogy a vágtánál, ha iskolavágtázol (azaz "ülsz" a hátsódon), akkor egy hátulról előre irányuló, afféle törlőmozgást csinálsz (nem tudom ezt jobban megfogalmazni konyhanyelven :) ). Csípővel követed a ló mozgását, "tolod" előre, de a felsőtested ettől még nem megy össze-vissza.

Talán valami ilyesmire érti(vagy nem tudom...) :)

2012. okt. 1. 22:48
 6/6 Tombor Mónika válasza:
Igen, számít, hogy és mikor veszed a levegőt lovaglás közben.Egy nagyobb lélegzettel megemelkedik a mellkasod és egy kicsit megfeszül a hátad - nyitnak a vállak. Kilégzéskor elernyed a csípőd. A csizmádra a ló elindul, vagy fokoz, vagy megáll, vagy rövidül...a szársegítségtől és a további segítségeidtől. A ló mozgásának követése minden jármódban azonos: mellkas felfelé, mert a ló marja is felfelé mozog, a csípőd csak követi és nem tolja a mozgást. A felfelé mozgó mellkasod teret ad a csípő előre ható mozgásának. De, ennek és sok más zagyvaságnak pontosan utána tudsz olvasni, mert megjelent könyvben is!
2014. aug. 6. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!