Hogy / hogy nem kényelmes a lótusz ülés?
A barátom meg én neki álltunk együtt nyújtani.
Én már évek óta sportolok, és elég laza vagyok, olyan szinten hogy nekem lent van a spárgám, neki közel sincs.
De viszont mikor a lótusz ülésre nyújtottunk, én majd megszakadtam a lépésekben, nem is tudtam megcsinálni a teljes lótuszt.
Ő viszont olyan szinten lazán rakta fel a lábait a combjaira illetve kényelmesen ült benne mintha ez természetes lenne.
Ez hogy lehet? soha életében nem nyújtott rá mégis természetesen csinálta meg.
Én már egy ideje rendszeresen nyújtok rá, mégsem megy még.
Adottság.
Illetve a jóga speciális nyújtás, amire nem készültél. Neki meg eleve könnyebben megy, ennyi az oka.
Jelentem, 29 éves ffi vagyok, ugyanez a helyzet nálam is.
A lótuszülést simán megcsinálom, viszont az izmaim elég merevek. Ha nyújtott lábbal lehajolok, még a bokám sem érem el.
Mellesleg én is sportolok évek óta. :)
teljesen más lazaság kell a lótuszhoz, mint a spárgához. pl flexibilis térdek is kellenek, a spárgánál meg tökmindegy. a férfiaknak a spárga nehezebben megy.
Arra a válaszra jutottam, hogy kötött izom miatt, akiknek könnyen megy, amellett hogy más sehogy, azoknak "nincs izmuk" ami meg van kötve.
Arra célzok, hogy ez így van nála ahogy irtam: "soha életében nem nyújtott rá mégis természetesen csinálta meg."
Ez mennyire reális elmélet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!