Meditációnál kötelező a lótusz-ülés?
Nem. Sőt,ha nem vagy elég rugalmas, még zavaró tényező is. A lényeg, hogy a gerinc egyenes legyen. Egyszerűen ülhetsz egy széken egyenes derékkal, lábak a földön, kezek a combodon, tenyerek kifelé fordítva. (ez utóbbi sem kötelező) Én törökülésben szoktam, mert szeretek úgy ülni. Feküdni azért nem jó, mert akkor inkább relaxálni fogsz, esetleg belebóbiskolsz.
Javaslom,hogy világos színű, tiszta ruhát vegyél, és zuhanyozz le előtte,vagy legalább mosd meg az arcodat. A tisztaság érzése nagyon fontos.
Namaszte.
Az első válaszoló szóról szóra azt írta le amit én akartam erre írni.Bámulatos!Komolyan!
Mondjuk a zuhanyzást kivéve :) én szerintem ez harmadlagos.A tudat lecsendesítésében benne van az is hogy ezzel ne foglalkozz.
A namaszte az nem tudom mi.Valami rémlik indiából,talán köszönés összetett kézzel?Nem tudom.
A namaste egy India és Nepál területén elterjedt üdvözlés, általában összeérintett tenyérrel kicsit meghajolnak hozzá. Jelentése kb. Légy üdvözölve.
Igen, a zuhanyzás és a világos ruha valóban nem létfontosságú, de én úgy érzem, segít. Főleg mivel én melankolikus típus vagyok és gyakran hordok feketét és más sötétebb színeket, szinte könnyűnek érzem magam egy fehér pólóban.
Vannak más külsőségek is, amik segíthetnek: egy virág, egy gyertya egy kis házi "oltár".
Nagyon jó meditációs gyakorlatok találhatók a www.gunagriha.com weboldalon.
Szóval üdvözlet mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!