Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a test kb.30 perc intenzív...

Ha a test kb.30 perc intenzív mozgás után éget el zsírt, akkor az én 20-30 perces bringázásom teljesen felesleges?

Figyelt kérdés
Egyelőre nem megy több :( nem vagyok valami edzett.
2012. szept. 21. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem felesleges, hiszen lehet, hogy zsírból nem égetsz el sok kalóriát, de szénhidrátból igen és ha így a napi energiabeviteli mérkeged deficitbe kerül, akkor fogyni fogsz. Ugyanis az egész napi kalóriamérleg számít, nem csak az, hogy éppen az edzés során mennyi zsírt használtál fel. De idővel azért növeld az edzést.:)
2012. szept. 21. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem csak az intenzív edzés folyamán égeted a zsírt hanem utána is. Ezért szokták javallani az intervallum edzést, amit bőven elég 15-20 percig csinálni, viszont az edzés végeztével még hosszú ideig "katabolikus" állapotban marad a szervezeted, tehát égetni fogja a zsírt és a ch-t. A katabolikus szóról pedig elnézést kérek...
2012. szept. 21. 14:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az intervallumedzésnek nagy az after burn hatása, mert felpörgeti az anyagcserét.
2012. szept. 21. 14:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Montez nagyon szeretem a hozzászólásaidat, mindig érthetően és normálisan válaszolsz.

Mindenkinek ment a zöld kéz. :)

2012. szept. 21. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!