?NÉV? kérdése:
Tradícionális íj?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni íjat, kassaira gondoltam de azon belül nem nagyon tudom hogy milyen legyen, kezdő vagyok, mit tudnátok mondani a kassai íjakról? Vagy kezdőknek milyen tradi íjat tudnátok ajánlani?2012. szept. 18. 21:24
1/1 anonim válasza:
nekem sólyomII van, átlagos testmagasságú embereknek ideális, faja kis íj. Viszont nagyon drága, mert laminált, de éppen ezért könnyű, gyors, precíz, minden ami kell. Nem véletlenül nyernek vele lovasíjász versenyeket. Tehát versenyre is alkalmas. Ha magasabb vagy, akkor sólyomI-ben érdemesebb gondolkozni, mert a húzáshosszod lehet, hogy nagy lenne a II-höz. A sólyomIII pedig alacsonyaknak való :) Mi csapaton belül igzából ezeket használtuk, és meg vagyok vele elégedve. Lőttem egy időben nem laminált szarvassal, de "dögnehéz", párszáz lövés után lerohad a karom. Ha nem gondolod nagyon komolyan, akkor nincs szükséged lamináltra, egy rendes műgyanta íjjal is sokat el lehet érni. De azokat nem ismerem igazából. A lényeg, hogy ne legyen erős, olyat kell választani, amivel egy edzésen tudsz kb 300at lőni. szóval elég olyan 30-35 font is, bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!