Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 16 éves srácnak edzéstervkészí...

16 éves srácnak edzéstervkészítésben ki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni edzeni itthon.Van egy fekvenyomópadom, amire körülbelül 50 kg-ig lehet súlyt pakolni, van egy haspadom,szobabiciklim,futópadom, és 2 db egykezes súlyzóm, melyekre lehet 10-15 kg-ot rakni.170 cm vagyok és 62 kg kb.

milyen edzéstervet javasoltok?

2012. szept. 13. 17:54
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Lejjebb tekersz vannak edzéstervek.

2012. szept. 13. 18:06
 2/3 Éndzsöl ***** válasza:

Szeretnél némi zsírt leadni, és egy viszonylag izmos fizikumot elérni, és egy egészségesebb életmódra váltani? Vagy mi a cél? Egy teremben jóval jobb lehetőségek vannak, de természetesen otthon is lehet edzeni, mivel ezt írtad, próbálok ehhez igazodni. :)Itt rengeteg hasznos infot találhatsz.: [link]

Jártam én is hasonló cipőben, nyilván nem tudok neked szentírást nyújtani, de saját tapasztalatok alapján néhány tanácsot igen.

Először is a kaja. Nem tudom mennyire van lehetőséged étrend kiegészítőket használni, nyilván jó ha van, de nem tragédia ha nincs. Sokan azt mondják, hogy nincs egyszerre fogyás és izomépítés, én mégis azt mondom, hogy fiataloknál, akik nem testépítők akarnak lenni, csupán egy arányos, izmos testet szeretnének, a testkompozíció változtatás a célszerű. Ez egy normál, közepes szénhidrátos, tiszta étrendet jelent. Tudom, hogy nem sok testépítő osztozik ebben velem, de hát egye fene, én ezt gondolom. Bár elsősorban nem erre irányult a kérdés

Én személy szerint azt javaslom, hogy állj neki egy teljes test edzésnek, 3-szor egy héten, és hetente egyszer csinálj egy kardió edzést. A linkelt könyvet viszont már nevezhetem egy afféle bibliának, úgyhogy bújjad. :)

Leírok egy A) és egy B) tervet, ezeket cserélgetném.

A)

Fekve nyomás 3x12

Tárogatás 3x12

Mellről nyomás 3x12

Oldalemelés 3x12

Bicepsz állva rúddal 3x12

Húzódzkodás, szűk alsó madárfogással 3xbukásig

Húzódzkodás széles fogással 3xbukásig

Ha végeztél hasazz :) ezt rád bízom, youtube-on is rengeteg videó van, kísérletezz, hogy melyik válik be a legjobban.

B) 1.Ferde pados fekvenyomás egykezes súlyzókkal 3x12(ha nem tudod megdönteni a fekvenyomót, akkor a haspadod alá tegyél valamit, oldd meg, hogy kb. 30-45 fokban álljon.)

2. Fej fölé nyomás, egykezes súlyzókkal 3x12

3. Húzódzkodás szűk fogással 3xbukásig

4. Egykezes bicepsz 3x12

5. Guggolás 3x12 (ha ezt nem tudod kivitelezni, ajánlom, hogy nézz utána a fegyencedzés lábedzés részének, ez hasznos lehet számodra)

6. Vádli lépcsőnél, kézisúlyzókkal 3x12

7. Tricepsz fekve, rúddal 3x12

8. Tolódzkodás 3xbukásig( próbáld kivitelezni, pl. én itthon két fa kerti széket rakok egymás mellé, amik nem dőlnek fel, légy kreatív!)

Ez csak egy váz, próbáld ki, variáld, ha nem tetszik, kiderül, hogy számodra gyatra, akkor meg hagyd a fenébe!

Mindenesetre végezz hasonlót 2-3 hónapig, majd gyere vissza!:P :)

2012. szept. 13. 18:33
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, azt hiszem mindegyiknek hasznát veszem:)
2012. szept. 13. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!