Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan válasszam ki a konditer...

MBS kérdése:

Hogyan válasszam ki a konditeremben a megfelelő sújt? Most mennék először és nem tudom mi lenne a megfelelő, főleg fekvenyomáshoz.

Figyelt kérdés

2012. szept. 11. 20:41
 1/8 dirtboy ***** válasza:
esetleg próbálgasd,kezdj olyannal ami nem nyom agyon egyből én azt javaslom.
2012. szept. 11. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

ha a rúd kinyomása könnyen megy akkor pakolj rá mondjuk 10-10 kilót.

így látatlanban nehéz bármit is mondani, mert lehetsz 50 kiló is és 100 is...

2012. szept. 11. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Amivel szabályosan tudsz 10-12-t nyomni.
2012. szept. 11. 20:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja igen elfelejtettem kiirni. Olyan 62 kilo körül vagyok 180 centi, 17 éves lassan 18.
2012. szept. 11. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:

hány centihez vagy 62 kiló?

bár tök8, 62 kiló nem sok :D

inkább kisebb súllyal kezdj, minthogy meghúzódj. Az első héten úgyis meglesz az izomlázad.

2012. szept. 11. 20:58
 6/8 poiu ***** válasza:

Ha most kezded, a megfelelő súly a kicsi. Először be kell gyakorolni a szabályos formát, hogy ne sérülj. Amikor ez megy, akkor a 6-12 ismétlés a javallott.

A súlyt ahhoz képest kell megválasztani, hogy mennyit tudsz kezelni egyetlen ismétlésben. Ez elég jól becsülhető kisebb súlyokkal. Itt van egy kalkulátor angolul:

[link]

ha van ilyen magyarul is, Montez biztosan tudja.

2012. szept. 11. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tudok ilyet poiu, de ez jó. :)
2012. szept. 11. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Szabályosan végrehajtott ismétlések. Az izom akkor fejlődik (nő) ha megközelítőleg teljes az izom összehúzódása. Intenzitás növelése, az ismétlésekkel megnöveld az izomzatod túlterhelését. A lehető legrövidebb időn belül a legjobban kimeríteni az izomcsoportokat. Rövid edzések, nagy súlyok, szabályos ismétlések. A sorozatok száma egyén (genetika), stb. függő. Neked kell úgy kialakítani az izomcsoportonkénti sorozatokat, akkor lesz ideális az edzésed, ha az utolsó gyakorlat, utolsó sorozatát is intenzíven maximális izomösszehúzódással tudod végrehajtani. Figyelem! Nem minden izomcsoportnak kell azonos mennyiségű terhelést adni. Az edzés gyakorisága is egyénfüggő. Általános, és ideális: 1 izomcsoport heti 2 alkalom. Van akinek heti 1 alkalom is elegendő. Ez is egyénfüggő.

Negatív és pozitív fázisokra figyelni! Tehát a súly visszaengedése lassabb legyen, mint amikor a súlyt megemeled.

2012. szept. 12. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!