Ötletek, tapasztalatok, weboldalak az életmód váltásommal kapcsolatban?
Az adatok:
Nő, 24 éves
170 cm
58 kg
A célom, hogy áttérjek egészséges életmódra:
1. Leszokni a dohányzásról (napi 10-12 szál, szürke, nem túl erős cigi)
2. Elkezdtem futni, a futás mellé szeretnék olyan étrendet, amivel fogyni tudok. Nem szeretnék sokat, 52-55 között. 55 kg-mon még hurkás vagyok.
4. Ha elértem a célom (ez több időt vesz igénybe tudom), akkor súly megtartó étrend, futás mellett.
Nekem az is jó, ha csak web oldakat tudtok ajánlani.
Köszönöm!
változatos legyen az étrend, meglegyen az összes tápanyagfajta bevitel, vitaminok, rostos ételes, emellett napi 2-3 liter folyadék, pl víz vagy rostos gyümölcslé. Edzéssel lelehet adni rengeteget, jól fel kell öltözni, hogy szakadjon rólad a víz, úgy menj futni és akkor 1 hét után látszik az eredmény. jót tehet még a felülés, fekvőtámasz, törzsemelés és a guggolás. guggoláshoz szerintem ez jó módszer: palackokba 10 liter vizet tegyél be egy hátizsákba, majd azzal guggolj (lehet h hülyén hangzik, de hatékony, ettől szép erős lesz a lábad.)
has edzésnek jók ezek a gyakorlatok: http://www.youtube.com/watch?v=1919eTCoESo&feature=fvst
Én az Első javaslatának az ellentétét ajánlom. Ne igyál gyümölcslevet, az koncentrált fruktóz. Gyümölcsöt ehetsz. Ne fuss gumilepedőben, mert azzal csak a víz megy le, viszont rontja a teljesítményed, tehát kevesebbet tudsz futni és zsírt égetni. Ha szeretsz futni, fuss. Ha túl sok idő vagy szenvedés, 10 perc intervallum tréning hetente 3-szor elegendő. Valami anaerob erősítés is kellene (pl. fegyencedzés vagy súlyzózás).
Étrend: sok zöldség és hús, gyümölcs mértékkel. A fogyási időszakban legjobb teljesen kiiktatni a keményítőt (kenyér, rizs, krumpli, tészta stb.). Ez az étrend jó a megtartáshoz is - bár ekkor vszínűleg szükséged lesz valamennyi keményítőre... Látni fogod.
Ha figyelmesebben olvassuk a kérdést, láthatjuk, hogy a cigin kívül a súlyán, a formáján szeretne alakítani.
Ha a futással lesorvasztja magáról az izmot, lehet hogy nem fog túl jól mutatni.
Amellett, hogy gratulálunk az életmód váltásához (ez már önmagában dicsérendő), szerintem ajánlhatjuk neki a súlyzós edzéseket is, hogy szép formás legyen.
Ez most lehet, hogy hülye kérdés, de a futás által vesztett energiát mivel jobb pótolni? Szénhidráttal vagy hússal? A másnapra gondolok, nem futás után pár órára.
Tegnap voltunk futni és most annyira fáradt vagyok. Igaz, ez a kellemes fáradság van rajtam, de így akkor sem lehet dolgozni :)
A szénhidrát energiaforrás. A fehérjét a szervezetünk inkább újjáépítésre, fenntartásra használja.
A szénhidrát mennyiséggel a tömeged tudod szabályozni, több szénhidrát = tömegnövelés, kevesebb = szálkásítás.
Szívesen, de ennyi infó ne legyen elég!
Keress, kutass új összefüggések után. Az edzésünk, ha valamiről nem tudunk, eredménytelen maradhat, és ez elveheti a lelkesedést. Én kb. 7 évet buktam így. :)
Az a baj, hogy nem nagyon van szókincsem (erre ötlet esetleg :) már elkezdtem olvasni) és emiatt nem tudom, hogy kereshetnék rá dolgokra a neten. H beírom, hogy futás, akkor kevés dologra kapok választ.
Pl van az a bizonyos pulzus tartomány, amit ha tudsz tartani sokkal hatásosabb a futás (erőnlétileg is és fogyásként is). Na ezt hogy írjam be?
Megpróbálkozok a "futás pulzus" -al
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!