Naturálként mi a maximum, amit elértél? Közepes izomtömeget el lehet egyáltalán érni koksz nélkül? Lenn kifejtem, miért kérdezem. Testépítő kollégák véleményét/tapasztalatát várom.
Kb. ezeket tudjuk:
- A neten sztárolt naturál testépítők nem naturálok.
- Azon sportágakban, ahova szükséges az izomerő, már nagyjából megyei szinten sem jutnak túl anyag nélkül.
- Konditeremben előbb találkozunk dealerrel, mint súlyzóval.
- Testépítők ifjúkori gyúrós képeiken, videóikon (Schwarzenegger, Dexter Jackson) meglehetősen vékonyak, feltételezhetően drogmentesek lehettek még akkor.
3.5 éve edzek, eszek mint egy állat, és messze vannak még a célok. Közben rájöttem, hogy azon egyszerű emberek, akiket példaként állítottam magam elé, valószínűleg anyagoztak.
Az a gyanúm, hogy naturálként 1-2 év után laikus szemmel már nem látható a fejlődés (1-2 mm vastagodás), az elismerésre az egyetlen lehetőség a megfelelő szálkásság.
Hozzáteszem, hogy nekem ez is elég lesz, és ez még véletlenül sem panaszkodás, szeretnék a ti nézőpontotokból is rálátni a témára.
Wash: 192 vagyok, valamikor voltam én is 65 kg (27-es kar), most 100 környékén mozgok. Szálkásítás után ebből megmarad 85-90 kg.
A célom az, hogy jó formában legyek. Strandfazont akartam összehozni.
Itthon van fekpad, rudak, súlyok, konditeremben soha életemben nem edzettem még.
Valójában nem :(
16 évesen voltam 65. 19 éves koromig volt egy rosszul evős 2 éves edzés időszak, akkor felmentem 90 kg zsíros testig, de ehhez 33-as karom volt, szóval elég izomtalan voltam.
El lehet érni szép eredményeket is naturálba. Ráadásul nagy előnye, hogy ha egy kis időre abba is hagyod, nem eresztesz le 2 nap alatt mint a lufi, mint az agyatlan kokszolók.
Semmilyen körülmények közt ne kokszolj! Az kb. olyan mintha vennél egy Trabantot és csináltatnál rá Ferrari karosszériát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!