Hasmenés, hányás, Testépítés?!
Inkább pihenj, mint az edzésen gondolkozol ilyenkor.
Az edzés terheli a szervezetet, amivel csak lassítod a gyógyulást. A testednek energiát kell fordítani az izomzatod regenerálására is, nem csak a gyógyulásra, betegen nem jó edzeni és utána is fokozatosan. Hamar vissza fog jönni, nem kell aggódni.
Érdekes ez az "izommemória", elvileg azt hívják így, amikor valaki egy mozdulatot rengetegszer megismétel (pl kosárlabdában a büntetődobás), és egy rövidebb idegpálya alakul ki, aminek segítségével az izom tökéletesen le tudja másolni az előző mozdulatot. Amúgy ha valaki előtte szálkás volt, hamarabb visszanyeri a formát, testépítők ezt nevezik izommemóriának.
Nem a szálkásság újbóli elérése az izmommemória, hanem az izomméret visszanyerése.:)
De abban egyetértek, hogy először teljes gyógyulás kell és utána az edzés.
Nem sok izmot vesztettél nyugi, inkább a glikogén és az általa megkötött víz távozott.
A szálka csak példa volt, vonatkozik a méretre is természetesen.
Gyógyulj meg, aztán hamar összeszeded magad.
Mondanék egy ellenpéldát.
Egyszer megfájdult a torkom, hőemelkedés, fejfájás volt. Dühös voltam, mert nemrég gyógyultam ki, ezért csakazértis edzettem. Na, mondom, ennek csúnya vége lesz.
Másnap nemhogy súlyosabb nem lett, hanem teljesen meg is gyógyultam. Kitűnően éreztem magam. Ilyen még nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!