Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítésben mennyire kell...

Testépítésben mennyire kell figyelni az üdítőitalokra (szénsavas, sima) és a különféle édességekre alkatra (ekto, mezo, endo) nézve?

Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell cukros üdítőt és édességeket enni. Főleg, ha nem ektomorf vagy. Szóval figyelni kell.
2012. aug. 26. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Üditőialok helyett fogyassz vizet és tegyél bele coop-os vagy boleró italport, jó íz+ semmi cukor csak édesítő meg szinezék:)
2012. aug. 26. 22:39
 3/9 A kérdező kommentje:
de miért kell kerülni az üdítőket? mai napig nem értem... amugy ektomorf vagyok
2012. aug. 27. 00:12
 4/9 anonim ***** válasza:

ha endomorf vagy akkor kell kiemelten kerülni... azért, mert az üdítők tele vannak cukorral. A magas cukortartalmú ételek/üdítők az elmúlt 100 év vívmányai. Hirtelen megdobják a vércukor szinted, ami utána hirtelen leesik, gyorsan megéhezel. Hosszú távon cukorbetegséghez, és elhízáshoz vezet. Normális ember csak vizet iszik, én pl meg nem tudnám inni a cukros üdítőket, mióta rászoktam a vízre. Természetesen alkalmanként nem ártalmas.

Testépítésre lebontva: kevésbé káros egy cukros üdítő, mint egy tömegnövelő por.(főleg az olcsó verziók). Ügyelni kellene az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok bevitelére a már említett okokból. Tehát ha hízni akarsz, akkor se a vércukrod totál felborításával tedd, hanem normális kajákkal: pl rizs.

2012. aug. 27. 03:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Sem testépítés, sem normális átlag ember, ha lehet kerülje az egyszerű cukrokkal készült üdítőitalokat. Csak egyszer nézz rá, hogy miből is állnak. Kimutatott tény, hogy az egyszerű cukrok táptalaján fokozatosan alakulnak ki a rákos megbetegedések.
2012. aug. 27. 06:43
 6/9 anonim ***** válasza:
nem kell figyelni. rájuk sem kell nézni.
2012. aug. 27. 11:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Áhh, nem kell figyelni egyik típusnak sem, nyugodtan zabálhatod a csokit mázsaszámra, a kóla is mehet vödörnyi mennyiséggel.

Miért kell olyan hülye kérdést feltenni, melyre magad is tudod a választ? :-|

2012. aug. 27. 15:20
 8/9 A kérdező kommentje:
mai világba azt mondják ha nem tudod vagy nem érted kérdezz:) én elhiszem h te okos vagy...és elnézést h nem vagyok képbe ezzel... (uccsónak szól) de visszatérve a fejlődésben gátol?
2012. aug. 27. 19:52
 9/9 A kérdező kommentje:
ja és ektomorf vagyok:)
2012. aug. 27. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!