Valaki magyarázza már el legyen szíves, hogy olyan nagy különbség van az aerob, kardió stb. stb között?
Már nem értem, nem tudom mit csináljak, milyen sportot, ha fogyni szeretnék! Itthon végezhető pl. ez http://www.youtube.com/watch?v=ZH6Spwoiq7Q&feature=relmfu
nem felel meg!??? Futni semmiképp nem szeretnék kimenni! Nem olyan környéken lakok! Segítsen valaki légyszi :)))
Ezt tegnap is elmagyaráztuk, de akkor bemásolom:az aerob edzés is tulajdonképpen kardió, mivel szív- és érrendszeri edzés, csak alacsonyabb intenzitású, kb 120-140-es pulzussal, ahol nagyobb százalékban tud a zsír üzemanyag lenni, mert van elég oxigén az elégetéshez.
Magasabb intenzitással már anaerob tartományban vagyunk, és ezt szokták általában (kicsit tévesen) kardiónak hívni.
Mert inkább anaerob edzésnek kellene hívni, de a kardió terjedt el a köznyelvben.
Szerintem nem kell orvosi ahhoz, hogy megértsd.
Amúgy a videót köszi. :D Valószínűleg a csajok sem csak a mi örömünkre csinálják, hanem fogyásképp. Tehát jó arra.
Ha ezt az ugri-bugrit tudod 40-50 percig kb 130-as pulzussal végezni, akkor aerob edzésről beszélünk.:)
Ha pedig kb 140 feletti pulzussal végzed, akkor anaerob edzés van, de ezt szokták köznyelvben kardiónak híni. ezzel is fogysz, csak a zsír kisebb százalékban lesz üzemanyag.
Bicajozhatnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!