Egy nőnek valóban 20-30kg-okkal kellene guggolni?
Olvastam már itt,hogy nyugodtan guggolhatnak a nők ilyen súlyokkal.
Én kicsit túlzásnak érzem,mert a 10kg-al is elég fárasztó.Én 52/166 vagyok.
Most akkor én vagyok gyenge?
A 20 kiló az egy standard rúd súly nélkül. Amúgy nincs olyan, hogy kellene. Olyan súllyal kell guggolni ammenyivel pont el tudod végezni a sorozatot a megadott ismétlésszámmal. Persze guggolásnál jó ha pici súllyal melegítünk és úgy növeljük fokozatosan. (amúgy ez kb mindenhol használható)
Nem vagy gyenge, de még biztosan tudsz hova fejlődni :)
Pár hete vájtam bele magam mélyebben ebbe a dologba.
Valószínűleg pár kilóval nehezebbet elbírnék még,de nem csak guggolok.Kitöréseket és lábemeléseket csinálok(súllyal),30db-ot mindből,3X Ha nagyobb súllyal csinálnám nem bírnék ennyit.Akkor lehet több értelme lenne mondjuk nagyobb súllyal kevesebbet (?)
Szerintem sok a 30 ismétlés, de néha mondanak ilyesmi számokat lábedzésre, várj meg egy hozzábbértőt. Énszerintem feleennyi is elég.
Csak lábra edzel?
20kg a rúd súlya.
a nők csak bohóckodnak általába a teremben, mert "nem akarnak túl izmosak lenni". vicc.
szerencsére van olyan nő is, aki rendes súllyal tud guggolni, 60-100kg-val, és jól is néz ki.
na igen, kérdező, akik válaszoltak, azok az itteni "testépítő krém", akik mindig leszólják a kis súlyokat (mi a kicsi? egyénfüggő, ugye), a jelek szerint elfelejtetik, hogy nem mindenki bírja el a nagy súlyokat...lehet, most van először az edzőteremben. vagy eddig más sportot csinált, ami nem súlyzós. nem csak az létezik ám...
én pl. edzőteremben nem is szoktam guggolni, ott a gépeket használom, járok egy body sculpt nevű edzésre, ott meg én is úgymond kis súlyt használok (12 kg-t általában, néha 15-öt), pláne, mivel ott rengeteg ismétlést csinálunk, nem 10-12-t,hanem 50-60-at, pihenés nélkül. Montez is mindig azt mondja, hogy kis súllyal nem lesz fejlődés, na de hát ha az ember lánya nem bírja el az öt kilót sem, (felénk az a legkisebb súly a gépen, a tricepszre, és én karra vagyok nagyon gyenge), akkor mégis mi a frászkarikát csináljon? kénytelen kis súlyokkal dolgozni, míg meg nem erősödik. én se azért nem csinálom a nagyobbal, mert félek, hogy túlságosan izmos leszek, hanem mert konkrétan nem bírom el a nehezebbet. illetve, most már igen, de még mindig csak a 7.5 kilónál tartok, és nem tudom egyszerre húzni a kettőt (szóval, a 15 kilót), csak külön-külön.
nem, montez nem azt mondja, hogy szakadj meg a nagy súlyoktól, hanem azt mondja, hogy akkora súly kell, amivel megy a 10-12 ismétlés. Óriási különbség!:)
Ha ez 5 kiló, akkor annyival kell végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!