Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megelégeltem a "puhaságot"...

Megelégeltem a "puhaságot" szeretnék ellene tenni, már ahogyan módom van rá, mondanál róla véleményt?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta, ha nem is kövér, de "erős" voltam, aztán extrémen elhíztam ( 160 cm és 110 kg), majd nagy küzdés árán, még mindig kisgyerekként lefogytam(60 kg-ra), ez, mind 5 éve volt, azóta nőttem is, de híztam is jelentősen(176 cm és 77 kg), bár a nem nevezném magam kövérnek, mert szerintem ez nem itt kezdődik. Még is úgy gondolom, hogy majdhogynem ugyanott vagyok, mint régen. Borzalmasan "puha" vagyok, nem lóg a bőröm ugyan, de nagyon látszik h semmit nem mozgok évek óta, semmi tónusom nincs...úgy gondolom, hogy mindössze 15 évesen nem tehetem ezta testemmel, hogy maradni hagyom ezt az állapotot, hiszen még fiatal vagyok, később nehezebb lesz, sőt mi lesz velem 10 év múlva elfolyok?.. Nincs túl sok lehetőségem, az életkorom, a lakóhelyem, és a "pénztárcámat" figyelembe véve. Terveim szerint itthon tornáznék,: 1,5 kg-os súlyzók, továbbá van két Réka DvD-m is, felülést, hasprést, fekvőtámaszt pedig bárhol lehet végezni. Tudom, hogy borzalmasan nehéz lesz, ezzel a nulla erőnléttel, de akkor is megpróbálom..Adnál pár tippet, tanácsot ehhez az egészhez, az előbb említettek alapján? 15/L
2012. aug. 24. 21:58
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a helyesírásért és fogalmazási hibákért, de kissé nehéz volt, így összeszedni a gondolataimat, ez meg is látszik a kérdésen sajnos:(
2012. aug. 24. 22:00
 2/14 anonim ***** válasza:
Azért vigyázz a felülésekkel, fekvőtámaszokkal, mert nulla erőnléttel könnyű megsérülni. Fokozatosan kezdeném el a helyedben, egyébként meg járj sokat sétálni (mehetsz futólépésben is, szóval azért annyira könnyedre ne vedd a dolgot), hétvégenként kirándulj. A hegymászás (remélem, nem az Alföldön laksz) az egyik legjobb és legelérhetőbb módszer az általános erőnlét javítására.
2012. aug. 24. 22:10
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha a rékás dvd-t csinálod az tökéletesen elég testmozgásnak, esetleg még futni eljárhatnál, azt bárhol lehet. Amire figyelj oda, az az étkezés. Kerüld a magas szénhidráttartalmú ételeket. A szénhidrát a test üzemanyaga. Ha többet viszel be, mint amire szükség van, akkor azt elraktározod zsír formájában.

Korodból adódóan ezt nem feltétlenül kell tudnod, ezért a legnagyobb "ellenségeket" leírom:

- Tészták

- Péksütik, zsemle, fehér kenyér, stb

- Cukros üdítők, csokoládék, cukorkák

- Fehér rizs

- A túl sok gyümölcs (max napi 1-2)

- Abonett (rizspufi)

Ellenben mértékkel szabad:

- Teljes kiőrlésű kenyér (nem egyenlő a barna kenyérrel)

- Durum tészták

- Barna rizs

Ezen kívül a saláták, a lencse, brokkoli stb nagyon egészségesek és ajánlottak.

Fogyásra az éhezés nem megoldás, mert ahogy Te is mondod, nem lesz tónusod. A tónust az izmok adják és ha koplalsz, akkor a zsír mellett az izmod is el fog fogyni. A megoldás, hogy sok zöldséget kell enned és húst. A húsokban fehérje (protein) van, ami az izmok építőeleme. Ha elegendő fehérjét viszel be a szervezetedbe és kevés szénhidrátot, akkor a szervezeted az elraktározott energiához fog nyúlni (zsír), és fogyni fogsz. Viszont sajnos olyan "buta" a szervezet, hogy az izmaidból is szeretne energiát nyerni, ezért kell a sok fehérje, hogy ne fogyjanak el. Tehát elsődleges a helyes étrend, utána a mozgás is természetesen. Sok sikert és kitartást!

2012. aug. 24. 22:17
 4/14 A kérdező kommentje:
Imádok sétálni:) Sajnos igen, az Alföldön lakok:/, de havonta egyszer-kétszer eljárunk édesapám családjával kirándulni, általában hegyvidékek környékére:) Igen, tudom, hogy nem hirtelen kell belevágni a dologba, hanem fokozatosan( bár feltételezem, hirtelen sokat nem is bírnék megcsinálni) Egyébként köszönöm a válaszod:D
2012. aug. 24. 22:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a második válaszolónak is:) Igen, hasznos volt amit az étkezésekről, amit leírtál. Igaz, most, hogy utána olvasgattam megtudtam egy s mást, de eddig (bár igaz, hogy nem is igazán érdekelt a téma) nem sokat tudtam ezekről a dolgokról, hiába voltam már orvosi diétán ( édesanyámmal úgy gondoltuk sokkal jobb lesz, ha háziorvos állítja össze)
2012. aug. 24. 22:24
 6/14 A kérdező kommentje:
Ha már így van, megkérdezhetem, hogy mi a helyzet a diófélékkel( gondolok itt: dió, kesudió, mogyoró és mandula, a kedvenceim)? Ezt szabad fogyasztanom. Hallottam olyanról is, hogy bizonyos ételeket, csak X óráig lehet enni. Ez valóban így van, vagy csak egy újabb ostoba fogyókúra elmélet? A fogyókúrát hatalmas hülyeségnek tartom. Tudom, h ha valamit szeretnék a tervemben elérni, muszáj lesz változtatni az étrendemen, hogy "formálódni" tudjak, de nem akarok drasztikus változtatást, mert lehet tévesen, de azt hiszem nincs szükségem eszement fogyókúrákra.
2012. aug. 24. 22:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a háziorvosok többsége lényegesen kevésbé konyít a dietetikához mint mondjuk én, pedig kb júniusban kezdtem el utána nézni ezeknek a dolgoknak. Ami hatalmas tévhit, hogy a zsíros ételektől lehet hízni. A fenéket, a szénhidrátok az okai mindennek. :-) Illetve a túl sok szénhidrát, mert miután beállt a súlyod természetesen fogyaszthatsz újra krumplit, tésztát, de módjával. Én 1 hónap alatt fogytam 5 kilót azzal, hogy kiiktattam a szénhidrátokat az étrendemből, gyakorlatilag húst, salátákat, sovány felvágottakat, zöldséget, halakat ettem emellett pedig csak heti 2x30 percet futottam.
2012. aug. 24. 22:32
 8/14 anonim ***** válasza:

Az olajos magvakat nem túl célszerű a fogyókúra részeként felhasználni, de bővebben az egyes ételek tápanyagtartalmáról itt találsz meg mindent, tételesen:

[link]

Az, hogy mit mikor lehet enni, ez annyiban igaz, hogy estére nem célszerű szénhidrátot már bevinni a szervezetbe, mert az az energia amit adna nem kerül felhasználásra, így megy a "raktárba".

2012. aug. 24. 22:34
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm ismét:D olvastam, hogy amennyiben szeretnék fogyni is, kb. 1200-1600 kcal-t kellene fogyasztanom (Hál' égnek fizikából elég jó vagyok, onnan ismerős a mértékegység:D) ez a kalória mennyiség,kb mit takar/mit egyek egy nap? (Már bocsánat, hogy külön itt zaklatlak a bugyuta kérdéseimmel:D
2012. aug. 24. 22:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát igen...ez tipikusan az a mennyiség amit én is fogyasztottam.

Egy kis elmélet. Az energiát (kcal) az elfogyasztott táplálékból nyered. Konkrétan azoknak az összetevőiből. Ezekből a legfontosabb a szénhidrát, fehérje, zsír.

A szénhidrát és a fehérje 1-1 grammja 4,5kcal-t tartalmaz, még a zsír 1 grammja 9kcal-t!!! Emiatt nem javasolt diétában a túl sok zsír fogyasztása, mert nagyon gyorsan ki tudod meríteni a napi kereted egy kis sajttal vagy tejföllel úgy, hogy igazából hasznos táplálékot nem is fogyasztottál.

Leírom neked, hogy én amikor 1200-1300kcal-t ettem, akkor miből állt az étrendem. Ja igen, javallott beszerezni egy konyhai mérleget és egy füzetet, amit "kaja-naplónak" használhatsz.

Tehát, példának itt van egy régebbi napom:

Reggeli:

100g paradicsom, 200g baromfi virsli

Tízórai:

Egy alma

Ebéd:

300g natúr sült heck, 250g brokkoli

Vacsora:

80g cheddar sajt, 100g sült csirkemell, 100g uborka

Ez 1134kcal, 133g fehérje, 41g szénhidrát, 56g zsír

Vagy itt egy másik:

Reggeli:

100g (3 szelet) Ceres tönkölybúza kenyér, 100g csirkemellsonka, 100g uborka

Tízórai:

125g barackos joghurt

Ebéd:

100g sült csirkemell, 50g rizs, saláta

Vacsora:

100g csirkemellsonka, paradicsom, uborka

Ez összesen 1263kcal, 163g fehérje, 80g szénhidrát, 17g zsír

De ezért ajánlottam neked ezt:

[link]

Itt minden fent van, miben mennyi tápanyag van. Első 2-3 nap macerás lesz, hogy mindent mérni és számolni kell, aztán már rutinból fog menni.

2012. aug. 24. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!