Megelégeltem a "puhaságot" szeretnék ellene tenni, már ahogyan módom van rá, mondanál róla véleményt?
Ha a rékás dvd-t csinálod az tökéletesen elég testmozgásnak, esetleg még futni eljárhatnál, azt bárhol lehet. Amire figyelj oda, az az étkezés. Kerüld a magas szénhidráttartalmú ételeket. A szénhidrát a test üzemanyaga. Ha többet viszel be, mint amire szükség van, akkor azt elraktározod zsír formájában.
Korodból adódóan ezt nem feltétlenül kell tudnod, ezért a legnagyobb "ellenségeket" leírom:
- Tészták
- Péksütik, zsemle, fehér kenyér, stb
- Cukros üdítők, csokoládék, cukorkák
- Fehér rizs
- A túl sok gyümölcs (max napi 1-2)
- Abonett (rizspufi)
Ellenben mértékkel szabad:
- Teljes kiőrlésű kenyér (nem egyenlő a barna kenyérrel)
- Durum tészták
- Barna rizs
Ezen kívül a saláták, a lencse, brokkoli stb nagyon egészségesek és ajánlottak.
Fogyásra az éhezés nem megoldás, mert ahogy Te is mondod, nem lesz tónusod. A tónust az izmok adják és ha koplalsz, akkor a zsír mellett az izmod is el fog fogyni. A megoldás, hogy sok zöldséget kell enned és húst. A húsokban fehérje (protein) van, ami az izmok építőeleme. Ha elegendő fehérjét viszel be a szervezetedbe és kevés szénhidrátot, akkor a szervezeted az elraktározott energiához fog nyúlni (zsír), és fogyni fogsz. Viszont sajnos olyan "buta" a szervezet, hogy az izmaidból is szeretne energiát nyerni, ezért kell a sok fehérje, hogy ne fogyjanak el. Tehát elsődleges a helyes étrend, utána a mozgás is természetesen. Sok sikert és kitartást!
Az olajos magvakat nem túl célszerű a fogyókúra részeként felhasználni, de bővebben az egyes ételek tápanyagtartalmáról itt találsz meg mindent, tételesen:
Az, hogy mit mikor lehet enni, ez annyiban igaz, hogy estére nem célszerű szénhidrátot már bevinni a szervezetbe, mert az az energia amit adna nem kerül felhasználásra, így megy a "raktárba".
Hát igen...ez tipikusan az a mennyiség amit én is fogyasztottam.
Egy kis elmélet. Az energiát (kcal) az elfogyasztott táplálékból nyered. Konkrétan azoknak az összetevőiből. Ezekből a legfontosabb a szénhidrát, fehérje, zsír.
A szénhidrát és a fehérje 1-1 grammja 4,5kcal-t tartalmaz, még a zsír 1 grammja 9kcal-t!!! Emiatt nem javasolt diétában a túl sok zsír fogyasztása, mert nagyon gyorsan ki tudod meríteni a napi kereted egy kis sajttal vagy tejföllel úgy, hogy igazából hasznos táplálékot nem is fogyasztottál.
Leírom neked, hogy én amikor 1200-1300kcal-t ettem, akkor miből állt az étrendem. Ja igen, javallott beszerezni egy konyhai mérleget és egy füzetet, amit "kaja-naplónak" használhatsz.
Tehát, példának itt van egy régebbi napom:
Reggeli:
100g paradicsom, 200g baromfi virsli
Tízórai:
Egy alma
Ebéd:
300g natúr sült heck, 250g brokkoli
Vacsora:
80g cheddar sajt, 100g sült csirkemell, 100g uborka
Ez 1134kcal, 133g fehérje, 41g szénhidrát, 56g zsír
Vagy itt egy másik:
Reggeli:
100g (3 szelet) Ceres tönkölybúza kenyér, 100g csirkemellsonka, 100g uborka
Tízórai:
125g barackos joghurt
Ebéd:
100g sült csirkemell, 50g rizs, saláta
Vacsora:
100g csirkemellsonka, paradicsom, uborka
Ez összesen 1263kcal, 163g fehérje, 80g szénhidrát, 17g zsír
De ezért ajánlottam neked ezt:
Itt minden fent van, miben mennyi tápanyag van. Első 2-3 nap macerás lesz, hogy mindent mérni és számolni kell, aztán már rutinból fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!