Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni kondizni...

Szeretnék elkezdeni kondizni de félek hogy elfogyok mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
20éves fiú vagyok. 189,5 cm magas (5éve már biztos szóval nőni nem fogok), a súlyom: wc előtt kaja után 77kg, wc után kaja előtt 72kg. Szóval elég vékony vagyok de szeretnék kis izmot magamra szedni legtöbb haverom kondiba jár és én is szeretnék csak félek hogy még jobban lefogyok (amikor ők elkezdték kissé túlsúlyosak voltak). Mit ajánlotok, mennyit? (protein, szénhidrát, ilyesmi)

2012. aug. 24. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
konditól nem fogy rólad a zsír. a zsír diétától és aerobictól fogy... am hova akarsz felszedni izmot?
2012. aug. 24. 10:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát, váll, kar, mell.
2012. aug. 24. 10:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Étrendtől függ, hogy fogysz e vele, vagy izmot szedsz fel. Egyszerre nem megy ugyanis.

Zsírleadáshoz szálkásító diéta és aerob edzés kell. Nem aerobicnak hívják, mert az egy konkrét torna. Az aerob edzés pl kocogás, bicaj, lépcsőzőgép, ellipszis tréner , stb.

Izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend kell.

2012. aug. 24. 10:10
 4/12 dirtboy ***** válasza:

ma 10:07

aerobik?

aerob nem aerobik.

alapismeretek első rész:

Aerob edzés

Olyan mozgásforma, amely egyszerre mozgatja meg a nagy izmokat –a láb mindenképpen a mozgás alapja– de alacsony intenzitással, ezáltal nem okoz az izmokban a súlyzós edzéshez hasonló terhelést, glikogénürülést stb. A folyamat lényege az egyenletes, monoton edzés, pl. tempós gyaloglás, egyenletes terheléssel. Ilyenkor nagyon hamar átáll a test arra, hogy a zsírokat használja energiaforrásnak, mert van idő arra, hogy az amúgy időigényes aerob folyamatokat a zsírok zsírsavakká bontását stb. elvégezze, mivel nincs hirtelen, gyors, intenzív izommunka. A terhelést úgy kell beállítani, hogy ne legyen a pulzus magas, max. 130, mert a magasabb pulzus már átesik kardió tartományba. Ez a zsírégető edzés.

Aerob edzés a gyaloglás gépen vagy gyalog, a futás (az edzetteknek, akinek nem emelkedik meg a pulzusa), ellipszistréner, bicikli, stb.

2012. aug. 24. 10:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Miért fogynál le a kondizástól? Nem láttál még olyanokat, akik pont azért kezdték el, hogy hízzanak? Na meg nem pont egyre nagyobb, izmosabb lesz tőle az ember? Egyél annyit, amennyitől hízol, megvan rá a recept.

Amúgy én 196/60nal kezdtem, most vagyok olyan 73... :P nyertem.

2012. aug. 24. 10:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és konkrétan mit ajánlotok?

Előző te mivel szedtél fel 13kg-ot?

2012. aug. 24. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Tömegnövelő étrendet ajánlok. Jó kaja nélkül nem lesz izom.:)

Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 5-6g*testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

2012. aug. 24. 10:30
 8/12 A kérdező kommentje:

És ezekhez heti hány alkalom edzés kéne?

Haverok minden hétköznap mennek de ők már régóta csinálják, én heti 2-3alkalommal 1,5-2órás edzésre gondoltam ez télleg nem elég és mellem nő ha eszek mellé?

2012. aug. 24. 10:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nos az úgy volt, hogy az elején nem figyeltem a kajára, mert hogy könnyebben induljunk el, egy teremben dolgozó edzőnénit kérdeztünk meg, aki egy orbitális balek volt, annyit mondott a kajára, hogy este 6 után ne (namondom ez esélytelen, és mint később kiderült orbitális baromság is), meg sok húst, oszt csá, és így az első két hónapban maradtam ugyanannyi (60 és 62 között ingadoztam). Szóval azt ettem, ami épp volt, és nem túl sokat. És érted, látja, hogy etióp hasonmás vagyok, mégis ilyeneket mond :D

Aztán egy másik teremben a bácsi már okosabb volt, megmutatta a sárga oldalt, megmondta mennyi fehérje meg ch kell, és elkezdtünk egy kicsit jobban odafigyelni a kajálásra, 1 hónappal később meg jött az első csodás páuwör protein, és kb 4-5 hónap alatt jött fel ennyi. Az edzések minősége is javult. Azóta sajnos nem sokat sikerült fejlődni, pedig még többet eszek, én az iskolai stresszre gyanakszok, mert abból volt bőven, és amint abbamaradt, megint a fejlődés halvány jeleit tapasztaltam, csak a múlthéten a nyaralás közbeszólt, így még mindig nem tudom teljes erővel belevetni magam. Meg ez a rohadtmeleg...

Szóval a regény tanulsága: igenis fontos az utánanézés, meg a kaja, és nálam csak jobban tudod csinálni, szóval jobb eredményeket érsz majd el.

Személyes véleményem az, hogy proteinből kábé mindegy, melyiket veszed, vedd a legolcsóbbat, akár kevertet, ha bírod, nem azon fog múlni ezen a szinten, a lényeg úgyis a normál kaja. Edzés utánra, meg napközbenre nagy előny, hogy ott van a dobozban, kikanalazod, és megvan egy kis fehérjebevitel. Nekem ez is segített.

Szénhidrátként meg zabálj zabot :D Meg rizst, ezek olcsók. Meg persze amik az összeállított étrendekben vannak. Tömegnövelőre szerintem nem éri meg költeni, bár ott van a dilemmám, amit látok, hogy mintha sokan kb tojnának az egészre, megveszi a jumbót, mert csak azt ismeri, és fél év alatt kikupálja magát, én meg aki számolgatok, itt szenvedek : ( De biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, szóval ne válaszd a könnyebbnek látszó utat.

Ja, és ha elkezdesz mozogni, éhesebb is leszel, belédfér majd a több kaja. Esetleg valami más sportot is csinálhatsz néha, foci, röplabda, fallabda, az intenzívebb mozgás szeretetéért.

2012. aug. 24. 10:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:

[link]

Majd válthatsz osztott edzésre, ami lehet 3 vagy 4 napos is. Találsz azt is a linkelt oldalon.

2012. aug. 24. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!