Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Láttam egy reklámot amibe ezt...

Láttam egy reklámot amibe ezt hallottam : Mindennapos testnevelés! Szeptembertől az iskolákban! Ez igaz? Minden nap lesz tesi a suliban?

Figyelt kérdés
már több helyen láttam ezt a reklámot!

2012. aug. 23. 00:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
utolsó nem tudom mikor érettségiztél de most a kötelező heti óraszám ha minden igaz minden évfolyamnak 30 óra a max meg 33 lehet de itt azért sírtak mert hogy minden nap 7-8 órájuk lesz kezdve ott, hogy ha minden nap 7 órája lenne az már 35 óra egy héten :D
2012. aug. 23. 01:51
 12/20 Szoondiii ***** válasza:

bizonyos osztályokban így lesz.

a lusta fiatalokon ez nem fog segíteni, egy testnevelés óra aligha a kellő mozgás, amit néhány évig végeznek még.. ha sza.rul esznek így is elhízottak lesznek, és keringési betegségben fognak meghalni. ezen nem lehet így változtatni.

ha harcművészetet, küzdősportot oktatnának heti 2-3 testnevelés óra alkalmával, már lenne építő jellege a dolognak.

vagy külön kiemelném a jógát, taichit, chigongot. ezek is értelmes időtöltések lennének, már ha egészség felől közelítjük meg a dolgot.

2012. aug. 23. 08:51
 13/20 anonim ***** válasza:

Na, hogy adekvát választ is kapj a kérdésedre:

Szeptembertől az alsó tagozaton és 5. osztályban vezetik be a heti 5 óra tesit. Felsőben és a középiskolákban fokozatosan, felmenő rendszerben vezetik majd be. (Úgyhogy nyolcadikosok és középiskolások: nyugi!)

Azonkívül: nincs elég tornaterem (már a heti 3 tesire sem, sok helyen), új tesitanárokat kéne felvenni az iskoláknak, amire az anyagi keret ugye kevés, úgyhogy a gyakorlatban, felteszem, sok iskolában nem fog a törvény megvalósulni. El tudom képzelni, hogy testnevelés óra helyett lesz az udvaron lézengés, esetleg "tesi helyett matekozunk, gyerekek". :)

Láttunk már hasonlót a pedagógiában.

2012. aug. 23. 09:36
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Ennyira hülye a magyar oktatás....

MIÉRT NEM MATEK, TÖRTÉNELEM, MAGYAR, IDEGEN NYELV órákat erőlteti, az iskolába szellemi fejlődésért járunk. Sportolni meg sportoljon aki akar délután.

2012. aug. 23. 10:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Mert eddig a legtöbb helyen volt bármiféle szükség tesi tanárra? Nem így minek kéne még fel venni? Heti három helyen fiúk foci lányok kézi felállás volt amihez semmi szükség tesi tanárra, mindössze felügyelet kell. Ezentúl heti 5 órában nem sajátítják el az atlétikai alapképességeket heti 2 helyett ami szomorú. Ennek hiányában később jóval nehezebb dolga van az embernek, mert olyan alapokat kell a választott mozgásokhoz újra tanulnia amit óvodás korban még tudott, de a tesi nem oktatás szisztematikusan kiirtotta belőle.

Hogy Lakatos Péter tegnapi idevágó blogbejegyzéséből idézzek:

"Persze, a foci még mindig jobb, mintha tévét nézne a gyerek, de tévét nézni még mindig jobb, mintha kábítószerezne és ez utóbbi mégis jobb, mintha leszúrná az osztálytársait. És innentől csak ízlés kérdése, hol húzzuk meg a szürke és fekete közti vonalat, miközben pont a lényeget felejtjük el – hogyan is néz ki a vakító fehér." (forrás: [link]

2012. aug. 23. 12:45
 16/20 Szoondiii ***** válasza:
Na, ez szép idézet!
2012. aug. 23. 12:48
 17/20 anonim ***** válasza:

"Mert eddig a legtöbb helyen volt bármiféle szükség tesi tanárra? Nem így minek kéne még fel venni? Heti három helyen fiúk foci lányok kézi felállás volt amihez semmi szükség tesi tanárra, mindössze felügyelet kell. Ezentúl heti 5 órában nem sajátítják el az atlétikai alapképességeket heti 2 helyett ami szomorú."

13. vagyok.

Lényegében ugyanarról beszélünk. Ebből nagyjából következik az (ami az én személyes véleményem is), hogy teljesen fölösleges ilyen törvényt hozni. Inkább szakszerű testnevelés órákat tartsanak heti 3-szor.

És, hogy volt-e bármiféle szükség tesitanárra? Igen. Annak az időnek már vége, hogy ún. "kép. nélküli" munkaerőt felvesznek tesit (vagy bármilyen tárgyat)tanítani. Persze, kivételek előfordulhatnak.

Alsóban pedig a (szakképzett) tanító dolga a tesi tanítása.

2012. aug. 23. 13:32
 18/20 anonim válasza:
én úgy hallottam h elvileg ki lehet majd váltani a testnevelés órákat ha igazolást hozunk arról h rendszeresen járunk valamilyen edzésre pl: kosár,kézi,foci,tollas és satöbbi.....
2012. aug. 23. 15:05
 19/20 anonim válasza:
igen igaz..nekem azt mondta anyum hogy neki azt mondtak a tanarok hogy hetedik evfolyamtol lesz minden nap.:((
2012. aug. 24. 04:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Idén NEM lesz 7. évfolyamtól, csak alsóban és 5. osztályban.
2012. aug. 24. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!