Középiskolában mennyire veszik komolyan a tesit?
Nekünk első év után annyira komolyan vették, hogy minden tesi óra arról szólt, hogy menjetek ki focizni. Óra végén kibattyogott a tanár szólni, hogy vége az órának és kész. Ez ment 5 évig (6 osztályos gimibe jártam).
Viszont az első évben sem emlékszem olyan eredményre amiért igazán meg kellett szenvedni. Pedig lehett volna oyan, hogy mondjuk azt mondják, hogy 60 méter 7 másodperc alatt :D
Ha valaki, mondjuk kötélmászásban nem ügyes, annak gyakorolnia kell. Nem kapunk rossz jegyet ezért.
Amikor a kötélmászást gyakoroltunk, elsőre nem ment nehezen mindenkinek, csak 3-4 embernek, mert nem tudták, hogyan kell szorosan kapaszkodni a lábakkal. Gyakorlással sikerült ezt elérniük. Aztán jött a nehezebb: felmászni az első kötélre, átmenni a másodikhoz és lefele mászni. Nem mindenki merte megtenni, de a többnapos gyakorlás után sikerült is. Nem kapott senki rossz jegyet.
Még a svédszekrényes feladatoknál is sokat kellett gyakorolni. Ott is sokan 4-est, 5-öst kaptak. Emlékszem, amikor 4-est kaptam ebből, megkérdeztem a tanárnőt, javíthatok-e, mert nem voltam megelégedve ezzel, mert nem gyakoroltam valami jól. Megengedte, és kaptam 5-öst.
Nálunk ha már átöltözöl négyes vagy. :D
De van aki le se szarja, van aki csinálja rendesen. Én már egy ideje kondizok, de a tesi akkor sem a kedvencem, ennek ellenére mindig kihozom magamból a maximumot, és nem a tanár, vagy a jegy miatt, hanem magam miatt, és ennyi mozgás senkinek nem árt, főleg aki e-mellett nem sportol semmit, annak a heti 2-3 tesi óra jó dolog.
Nálunk elég lightos volt, felmérte, amit kell, aztán labdával kiütőztünk.
Ez 10 éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!