Az mitől van, hogy érzem h erősebb vagyok ( több súlyt nyomok ki) de a karom nem nő? ( vagyis nem nagyon veszem észre)
Attól függ, hogy:
- mennyi ideje csinálod
- milyen alkat vagy
- ...és hogy valóban rendben van-e az étrended. sokan véreztek már el itt, hogy azt hitték rendben van, majd leírta, hogy reggelire 2 kifli párizsival, majd ebédre pörkölt nokedli... :))))
Reggeli: zabpehely+túró+gyumolcs
Tíz:( edzés után) tömegnövelő/ fehérje + utána otthon 2 szendvics
Ebéd : csirke+ rizs vagy durum tészta/ túrós tészta / sajtos tészta
4 fele: zabkása
6 fele: 2 szendvics
Vacs: csirke rizs/ tészta
11 fele túró
80 kg Vagyok/194 cm/18 éves..200 g fehérje / 480 Ch / 90 g zsír kb de emelni fogom mert a súlyom leragadt 79-81 között ..
A számok alapján (fehérje/szénhidrát) működnie kéne, de van pár kritikus hiba is az étrendedben.
1. A zabpehely reggelire nagyon jó, de a túró felesleges, nem kell napközben annyira a kazein. Bajod nem lesz tőle persze, csak felesleges.
2. Az edzés utáni tömegnövelő az rendben van, de ha csak fehérjeturmixot iszol, akkor abba tegyél 40-50g dextrózt (olcsóbb megoldás) vagy vitargot, mert a fehérje mellé kell a gyors felszívódású szénhidrát. De csak edzés után.
3. Ebéd. Csirke + rizs tökjó, a többi annyira nem. A durumtészta még elmegy rizs helyett, de a sajtos tésztától nem fogsz nőni...
4. Zabkása délután? Legyen megint csirke + rizs.
5. Szendvics, hát ez totál rossz így ahogy van, megint csak csirke vagy hal, plusz rizs, esetleg lencse.
7. A vacsi megint oké.
8. Késő este a túró perfekt.
Igazából azt nem értem, hogy így hogy jön ki neked a napi 200g fehérje? A leírt étrend alapján illetve az ideális adagonkénti mennyiségekből szerintem kb ennyi lehet a reális:
Reggeli, túró: 15g
Tömegnövelő: 50g
Ebéd csirke rizs: 30g
Vacsora, csirke: 30g
Este túró: 15g
Nem hinném, hogy 100-120g csirkénél többet betúrsz egyszerre, ilyen értékekkel számoltam. Azt, hogy a zabnak meg a rizsnek a fehérjéét hozzáadod a napi értékhez, az felesleges, mert nem teljes értékű fehérjék. Alaposan át kéne alakítani az étrended és gyanítom, hogy nem is kerülne lényegesen többe. Meg kéne enned napi szinten legalább 500g csirkét (7-800ft), hozzá 500g rizs (150ft), reggel 100g zabpehely (A sparban 199ft az 500g-os), este 100g túró (120ft). Persze a zöldségeket ne felejtsd el a csirke + rizs mellől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!