Ennek van értelme? Saját súllyal akarok erősödni, akkor is kevés ismétlésszámmal végezzem a gyakorlatokat?
Pl:
Erősödés céljából 3 széria * 5-6 ismétléssel
Állóképesség növeléskor 5 széria * 12-15 ismétléssel
Ennek így van értelme?
van. a nagy-maximális izomfeszüléssel járó saját súlyos gyakorlatok a maximális erőkifejtés gyakorlására vannak kitalálva.
de jól jöhet, ha elolvasod erről például Pavel Meztelen harcosát, illetve lehet kritizálni a fegyenc edzést, de tény, hogy jó saját súlyos gyakorlatokat tartalmaz, amelyek nehéz fokozaton maximális izomfeszüléssel járnak.
nincs értelme, mert a kérdésednek sincs értelme.
ugyanabból a gyakorlatból ha megy 5*12-15, akkor szerinted erősít az, ha negyedannyit dolgozol, feleakkora intenzitással?
gondolkodjál, bakker!
nagyobb ellenállással, 3-6 ismétlés.
a számok nyilván lehetnek mások, edzőtől függ ki mit mond, lényeg a maximális izomfeszülés. maximális izomfeszüléssel nem lehet 3-6 ismétlésnél úgy többet csinálni, hogy utána maradjon erő a karodban.
erő edzésnél pedig nem cél, hogy kicsináld a kart, tehát elmenj a csúcsig, csak hogy maximális izomfeszülést végezz addig, amíg azt teljes erőből bírod.
gyakorlatban: én meg tudok csinálni 10 egykezes fekvőtámaszt egy lábon, de gyakorláskor csak 5-öt csinálok. nem merítem ki a karomat, míg 10-nél jó időre elfáradna.
Thai boksz miatt kérdezem, hogy melyik lenne hatásosabb.
Tudom, hogy 4-5 ismétlést annyi terheléssel kellene végezni, amennyit éppen megbírok csinálni. Fekvőből 8*30 ismétlést szoktunk csinálni.
mivel az ütésed hatását nem az izmaid maximális erőkifejtése határozza majd meg, így mindegy.
amíg nem tanultok meg kitérni, elmozogni, addig méginkább mindegy.
a legtöbbet azzal tennél az erődért, ha elmennél ütést tanulni boxolóktól.
nem kell megvédeni a thaiboxot, tanácsként írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!