Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb sport?

Melyik a legjobb sport?

Figyelt kérdés
Most készününk a barátommal fitness terembe, hogy egy kicsit sportosabban nézzünk ki, izmok, formás popsi stb.De nem tudom eldönteni,melyik a legalkalmasabb és legjobban erősítős és formáló sport.(aerobik, dance aerobik, konditerem, pilates, alakformáló, step)vagy esetleg ha többet választanék akkor melyekek heti kb.3-4 alkalommal?
2009. júl. 21. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Nem kérdéses, hogy egyértelműen a konditerem, méghozzá fényévekkel.

Na de azt heti 3-4 alkalommal amatőr szinten nem lehet művelni. 2-3 inkább. De, mint minden izomfejlesztéses törekvéshez, kell hozzá egy specifikus étrend, sok pihenés.

Az aerobic, meg a többi ilyen fad-baromságok sokszor nem is érnek semmit. Ha fogyni akar az ember azt meg ésszerű táplálkozással és aerob edzéssel érheti el (NEM összekeverendő az aerobic-kal).

2009. júl. 21. 09:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Amúgy abban nem értek egyet, hogy az aerobic nem ér semmit,mert én régen 3 hónapig intenzíven aerobicoztam és fogytam 5 kg-ot +izmosodtam is.De azért köszi hogy írtál!
2009. júl. 21. 09:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja, igazából a legnagyobb gondom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket csináljam,mert igazából mindegyik szimpatikus, csak nem tudom hasznos-e több fajtát v.csak 1-2-t
2009. júl. 21. 09:44
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

kondi+aerobik

én heti 3 súlyzós edzést + 2 kickbox aerobik-ot csinálok.

a lényeg hogy akkor érdemes belevágni aerobikba amikor már eléggé jó állóképességgel rendelkezel, mivel ha durr bele módon csinálja valaki akkor többet árt izomépítés szempontjából mint használ, de ha már van egy alap állóképesség és nem száll el a pulzusa az egekbe 2 perc után akkor simán mehet, addig pedig érdemesebb futópadon, biciklin folyamatos pulzus figyeléssel edzeni

22/F

2009. júl. 21. 10:31
 5/9 anonim válasza:
7%
Szex :D bocsi
2009. júl. 21. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
AEROBIK
2009. júl. 21. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:

A legjobb sport az önvédelmi port.Megismagyarázom hogy miért

1. pl A foci.A foci arra jó csak hogy nagy legyen az állóképességed és erősek legyenek a lábaid de ha megtámadnak,megakarnak verni akkor micsinálsz elkeszdesz hadonászni a levegőbe mert nem tudsz mit csinálni és azért mert megijedsz Vagy talán azt csinálod hogy lefocizod őket

2.pl ott van a konditerem amit te mondtál

abból a szempontból jó hogy erős leszel de csak ebből a szempontból

hátránya: lassú vagy nem vagy hajlékony, remélem érted hogy mire gondolok ezzel a hajlékony dumával merev leszel és még több is van de hirtelen csak ennyi jut eszembe

még az önvédelmi sport

3. pl az én sportom a karate

erős leszel vele tanulsz kontrolt olyan gyors leszel hogy az ellenfeled azt se tudja mit csináltál hajlékony leszel különböző önvédelmi fogásokat,technikákat ismesz már

És még rengeteg önvédelmi sport van

De a legjobbak mind közül sorolom:karate, júdó, kick-box, takewando,aikido,defendo

utóirat a karatének több változata is van azok közül a legjobb a shotokan karate shito-ryu karate kyokushin karate és a wado-ryu karate

2010. jún. 17. 18:39
 8/9 anonim válasza:

1., Kocogás

Minden sport alapja. Kevesen szeretik önmagában, de bele lehet jönni. Kezdőknek gyötrelem, a befektetett energia azonban már a negyedik próbálkozás környékén érezhetően megtérül. Általános szabály, hogy nem szabad betonon futni, árt az ízületeknek. A budapesti Margitszigeten például kiépítettek egy kellemes, puha futópályát, amit érdemes kipróbálni. Ha erre nincs lehetőség, füves, földes terepet kell választani. Előnye, hogy egyszerű, olcsó sport, nehéz rá kifogást találni.

2., Biciklizés

Hasonlóan hasznos, mint a kocogás, de több változatossággal kecsegtet. Nagyvárosban nem veszélytelen és a szmog miatt ellenjavallt, de egy kis fantáziával kitűnő útvonalakat lehet kitalálni. Pontosan egy kerékpárral költségesebb a futásnál, de könnyebb is belejönni.

3., Úszás

Láttál már rossz fizikumú úszót? Ugye, hogy nem? Ennek az a magyarázata, hogy az úszás nemcsak zsírt éget, de izmot is fejleszt. Ráadásul semmi más nem dolgoztatja meg ilyen egyenletesen az összes végtagot. Hátránya, hogy nem kifejezetten izgalmas, hiszen mindig ugyanazt a két falat látjuk, de közben kitűnően lehet gondolkodni. Minden korosztálynak egyformán, nagyon ajánlott. A befektetés: egy bérlet.

4., Evezés

Ugyanaz érvényes az evezősökre, mint az úszókra: rendkívül sportos külsővel rendelkeznek. Evezés közben dolgozik a felsőtest, sőt még a láb is. A dolog persze eszközigényes, de cserébe nagy élményt nyújt: jó levegő, csodás táj, valamint az érzés, amikor hajó siklik a vízen…

5., Korcsolya, görkorcsolya

A fiatalabb, képzettebb és bátrabb sportembereknek ajánlott. Hatékonysága a futáséval vetekszik, csak szórakoztatóbb. Ugyanakkor a pesti utakon görkorizóknak különösen fontos a védőfelszerelés – térdvédő, könyökvédő, sisak -, hiszen kátyú nem csak az autóúton van…

6., Síelés

Van, aki szerint – a szabadidősportok közül – a síelés égeti el a legtöbb kalóriát. Van, aki szerint a síelés egyszerűen csak jó buli. Évszakhoz kötött, nem olcsó sport, de magyar műanyag pályákon, használt felszereléssel is bele lehet jönni.

7., Aerobik

Főleg a hölgyek kedvence, de egyre több férfi jár be a keményebb, zenés órákra. Nagy előnye, hogy a munkahelyhez közel, bármelyik konditeremben űzhető. A gyakorlatokat, a tempót az edzők diktálják, ráadásul még a helyes testtartásra is odafigyelnek. Kezdők esetében ez nem mellékes, a haladók pedig bármikor választhatnak újabb és újabb típust maguknak.

8., Természetjárás

Noha ez első hallásra nem tűnik kifejezetten sportnak, hegyen-völgyön gyalogolni igen fárasztó. Természetbarátok előnyben, egy-egy mókus szembejöhet – városiaknak már csak ezért is fokozottan ajánlott.

9., Testépítés

Legfontosabb célja az izomzatépítés, illetve –formázás, de vannak olyan edzéstervek is, amelyeket zsírégetésre találtak ki. Ezek általában a kis súllyal, kitartóan végzett gyakorlatsorok. Nem árt azonban szakember véleményét kikérni, a testépítés ugyanis komoly tudományág (nemek szerint például nagyon eltérő).

2011. dec. 21. 10:07
 9/9 anonim válasza:
anyád az evezős
2016. jún. 14. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!