Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 21 évesen, Fallot-tetralógiáva...

21 évesen, Fallot-tetralógiával milyen sportot lenne érdemes elkezdenem?

Figyelt kérdés
trombofíliám van,ezért azt tanácsolták,hogy kezdjek el többet mozogni
2012. aug. 9. 07:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk erről egy kardiológust kéne megkérdezni.

Ez egy igen durva szívbetegség, nagyon nem mind1, mit mozogsz, hogyan és mennyit. Gondolom nem annyira súlyosak a tüneteid, ha mozgást javasoltak, de erre már egy fórum alkalmatlan. Szívultrahang után meg fogja mondani egy kardiológus, mit mozogj és mennyit.

2012. aug. 9. 08:12
 2/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,úszást ajánlották,egy ideig úsztam,majd a középiskola befejezése után abbahagytam,most szeretnék elkezdeni ismét úszni
2012. aug. 9. 08:39
 3/22 Szoondiii ***** válasza:

úszás jöhet, igen..

de (mint mindenkinek) a Tai-chi lehetne a legjobb, legértelmesebb mozgás.

2012. aug. 9. 09:02
 4/22 anonim ***** válasza:
Ilyen betegséggel csak is a kardiológusod tanácsát kérd ki. Mennyit ússz, hogyan, stb. Valamit rosszul csinálsz, nem mindenütt van 100%os oxigén vagy morfium, hogy segítsenek rajtad. Nem volt szó műtétről?
2012. aug. 9. 10:05
 5/22 A kérdező kommentje:
6 évesen műtöttek,ahány kardiológus,mindegyik mást mond a sportolást illetően...
2012. aug. 9. 10:17
 6/22 anonim ***** válasza:

Hát a sportot az döntené el, hogy a tetralógiából melyik problémát sikerült a műtéttel megszüntetni és melyik maradt.

Ha a kamrai sövényhiányt és a rendellenesen eredő aortát helyrehozták, ami több, mint valószínű, és csak a kamra falának megvastagodása és a szűkület maradt meg, szerintem annak még jót is tenne a sport.

Ha normális kardiológus kell, és ráérsz, keresd meg dr. Kecskeméti Lászlót, nagyon jó kardiológus, segíteni fog, mi a helyes út, hogy hosszú egészséges életed legyen.

Szolnokon, Cegléden, Martfűn van rendelése, [link] itt vannak az elérhetőségei.

2012. aug. 9. 10:23
 7/22 A kérdező kommentje:
az összes hibát sikeresen kijavították,azonban tavaly találtak valamit a szívemben,ami lehet, hogy vérrög, de az orvosok se tudják, mi az pontosan
2012. aug. 9. 10:28
 8/22 anonim ***** válasza:
Na hát mondjuk azt nem ártana elsőnek kizárni, mert ha vérrög, akkor az problémás. Én addig mennék, amíg valamelyik nem veszi a fáradtságot és meg nem mondja mi az és nem kezeli!
2012. aug. 9. 10:30
 9/22 Szoondiii ***** válasza:

Tai-chi edzés kiegyenlíti a szervezet energiáit (tudom, ehhez itt nyugaton s.zart se értünk).

Elvileg segít a vérnyomás szabályozásában (ne kérj tőlem erről tanulmányt, nem fogok tudni adni)

Biztos, hogy nem terheli túl a szívet, az ízületeket. Biztosan lehet ölni vele, de nem gyilkos önvédelemre is kiváló. Ezeket garantálom, bár edző kérdése is a harci alkalmazás kitanulása.

2012. aug. 9. 10:32
 10/22 A kérdező kommentje:
MOst voltam másodszor MRI-n,Kíváncsi leszek az eredményre,az első mr után nem jöttek rá,hogy mi az
2012. aug. 9. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!