Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A fiúk nagy része miért...

A fiúk nagy része miért állitja azt, hogy a lányok le vannak maradva tőlük mindenféle sportban?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 18:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Kedves nőnemű embertársam.

Sajnos igen, a női testet nem a kemény fizikai megterhelésre találták ki, ez igaz, akárhogyan is kapálózol. Persze akad 1-2 sportág amiben a nők dominálnak, főleg azok, ahol kevésbé fontos az izomerő. Ha viszont ez vigasztal, a nőknek (mint ahogy fentebb is írták már) magasabb a fájdalomküszöbük, meg egy csomó dolog ügyesebbek nálunk. Na meg tegyük hozzá, hogy agresszívabbak. Én jobb szeretem a női MMA-t nézni, mert az sokkal pörgősebb, hevesebb, izgalmasabb. De akárhogy csűrjük csavarjuk, nem a nők vadászták le a mamutot, hanem a férfiak. Ugyanakkor a nők több szellemi, illetve érzelmi töltetű tevékenységben jobbak mint a férfiak. Sokkal érzelemdúsabban, és változatosabban élik meg a világot.

De ha annyira érdekel ez a feminista világkép, nagyon melegen ajánlom "Robert Merle - Védett férfiak" című regényét. Én mondom, hihetetlenül jó könyv, és pont a te (ez esetben sportba bújtatott) problémádat taglalja, a férfiak és nők nemi szerepét vizsgálja. Biztos sokat tanulnál belőle :)

2012. aug. 7. 22:44
 32/39 anonim ***** válasza:

Kemény is vagyok, férfiak sem nyomtak le szkanderben sem a seregben, ill. egy 120 kilós hentes erősebb volt. De az, hogy te vagy én mit értünk el, nem bizonyít semmit. Még egyszer írom; nézd meg az eredményeket a sportágakban. Ez számít. Pl bármelyik atlétikaszámot, most megy is a tv-ben. Szerinted sok esélye lenne mondjuk a férfi futók között egy nőnek?

De kár ezem vitázni, én nem nézem le a női nemet, sőt tisztelet van, de a tényekez el kell fogadni.

2012. aug. 7. 22:44
 33/39 anonim ***** válasza:
Az egy szuper könyv szerintem is.:)
2012. aug. 7. 22:46
 34/39 A kérdező kommentje:
29-es, 10 percig tuti nem tudnék benne maradni az alkartámaszban, de a haverjaid rekordját, szerintem még hulla fáradtan, álmonból felkeltve is megdönteném:D
2012. aug. 7. 23:56
 35/39 A kérdező kommentje:

30-as

Igen tudom, hogy a jóga nem teljesítmény orientált, de szerintem lehetetlen úgy csinálni bármilyen mozgást, hogy ne néznéd meg, hogyan csinálják mások.

Hiába nem akarod, akkor is tudat alatt másokhoz hasonlítod magadat.

Mert külömben honnan tudnád, hogy milyen szinten vagy.

Tényleg nem érdekel, hogy más mit csinál órán, se a fiúk, se a lányok, próbálok nem nézgelődni, csak magammal foglalkozni, de akkor is látom a szemem sarkából:D

Utána meg peszre mni másról is beszélnénk a csoport társakkal, természetesen az órai tapasztalatokról... szóval nem jelent semmit, hogy elvileg nem teljesítmény orientált:S

Tudom, hogy a lányok álltalában hajlékonyabbak:)

2012. aug. 8. 00:20
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Na tipikus nő, képtelen elfogadni a dolgokat és megy a hiszti meg a magyarázkodás, h mert egyszer gyereknapon megnyert valami baromságot.

Ha értenél egy kicsit is a dolgokhoz akkor tudnád, h kinevetni egy testépítőt, mert nem megy neki a jóga olyan mint rgy hosszútáv futót bas.zogatni, h miért nem bír sprintelni.

Nem arra edz, a testépítés nem az erőről szól.

Ennyi

2012. aug. 8. 00:51
 37/39 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Az ismerősöd azért nem tudta kitartani az asanakat, mert ő testépítő és ott koncentrikus izomaktivitással edzik magukat, ezen kívül az izomrostjuk is eltérő, mert más a mozgásforma. A jógában inkább izometriás működés kell, ráadásul a koordináció is nagyon fontos, egy négykézlábhelyzetből elemelt alsó és felsővégtag megtartásához nem elég a kar és a lábizmok, törzsizmok is kellenek.

A testépítők inkább a látványos izmokra mennek rá, és a gyakorlataikat is stabil testhelyzetből végzik (nehéz súlyok mozgatásánál nem is szabad másképp), ezért az egyensúly megtartásáhiz szükségek kevésbé fejlettek.

Mindenesetre saját magát égette le az ismerősöd, amikor így lenézte a más mozságsformát végző embereket.

Mindenkinek megvan, hogy mire esküszik, de nem szabad kevesebbnek gondolni a másikat, azért, mert mondjuk futni szeret és nem súlyt emelni. Ezen kívül, ahogy mondtam különféle mozgásformákhoz, különböző testfelépítés társul. Szerintem, ha eléd állna egy jógás, súlyemelő, úszó, hosszútávfutó, el tudnád dönteni a kinézetük alapján, hogy melyik mit sportol. :)

2012. aug. 8. 13:56
 38/39 A kérdező kommentje:
Kedves 31-es, köszönöm a könyv ajánlást:)
2012. aug. 8. 21:27
 39/39 A kérdező kommentje:
36-os én nem nevettem ki senkit, ő jött oda menőzni:)
2012. aug. 8. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!