Egy 14 éves fiúnak aki most kezd gyúrni hány kg-t kéne tudnia nyomni fekve, kétkezessek, egykezessel? És hányszor hányat? Pl:. (6X6)
14 éves fiúnak nem kéne még súlyzós edzés azt majd 1-2 év múlva
addig is mehet a fegyenc edzés :)
Én 17 évesen, nagyon durván soványan és rettentő gyengén kezdtem edzeni, akkor nyomtunk 40 kilóval 4x6-ot. De olyanok is vannak, akik a 20 kg-os rúddal kezdték.
14 évesen bátran edzhetsz már, de egyél mellé rendesen. Ha újra kezdhetném, már 12 évesen nyomnám. Ha ésszel csinálod, nem lesz tőle bajod.
ma 18:50
nem kéne ilyeneket írni,15-16évesen jó kezdeni a súlyzós edzést.
12évesen egyébként sem lenne értelme,tudod az izom növeléshez tesztoszteron is kell.
Olvastam erről fórumokon pro és kontra.
Akik gyerekkoruk óta versenyeznek, atlétika, küzdősportok, kajak-kenu, súlyemelés...az ő ízületük durvább terheléseket kapnak.
Bár 14 éves gyerektől nehezen várható el, de ha fegyelmezetten végzi a gyakorlatokat, ésszel csinálja, ez még mindig biztonságosabb, mint a fentiek.
ma 19:11
nem hiszem hogy őket érdekli az hogy mi van az ízületükkel,gondolom versenyszerűen akarják űzni esetleg olimpikonok akarnak lenni.
őket semmi nem érdekli nincs egészség csak hogy elérjék a célt.
egyébként a kondi,izomnövelés az más tészta.
lehet valaki 10-12évesen is fantasztikus kajakos,kenus,küzdősportos.
de 10-12évesen nem lesz senki izomkolosszus.
hiába edz keményen,jó,étkezik megfelelően nem fog úgy fejlődni mint 15-16éves korában.
ha 15-16évesen kezdi akkor is lehet profi testépítő ha genetikája,anyagi helyzet,életvitele,elszántsága stb.stb. engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!