Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan edzek hogy gyorsabb...

Hogyan edzek hogy gyorsabb legyek sprintbe?

Figyelt kérdés
177cm magas 14 éves fiú vagyok 33-as karom van mert itthon szoktam erősíteni súlyzóval meg felülésel stb. az alkatom teljesen jó lenne a spirnthez de a suliban mikor még 13 éves voltam csak 13.00 alatt futottam le a 100m-et a 60m-et meg 7,91 alatt.Olvastam hogy vannak akik 11,98 alatt is lefutották.Ők-Ti hogyan csináljátok? Hogyan edzek ahoz hogy mire elkezdődik a suli nekem is meglegyen 12.00 minimum?

2012. aug. 4. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
szerezz be egy pulzusmérőt! mONDJUK POLAR! éS FUSS OLYANOKAT hogy fél perc, 1 perc és ha 210 a max pulzusod olyan 190 max 200-as pulzusig! Attól biztos javulni fogsz! ismételd mondjuk 8 akár 10-szer! és legyen egy heti 5 edzés!
2012. aug. 4. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Kerékpározz a futás mellett.Az egész a technikán múlik.Ha rájössz a helyes technikára futás közben,akkor sikerülni fog neked is mint nekem is sikerült,mert én technikásan futok.
2012. aug. 4. 21:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Mit értesz ezzel hogy technikásan? Pl a karmozdulatokra meg a gyors levegő vételre gondolsz?
2012. aug. 4. 21:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Két dolog fontos. Az egyik, hogy az állóképességedet fejleszd, a másik pedig, hogy a futó technikádat.

Az állóképesség fejlesztése a hosszú táv futásból ered.

A másik pedig az intervallum edzésekből.

Tehát Az egyik mondjuk egy 5 km-es lassú kocogást jelent.

A másik pedig egy 100 méteres sprintet, majd egy egy perces sétálgatást. És ezt 5*.

Az egyik kitolja a savasodásodat is és az állóképességedet is megnöveli, míg a másik szintén növeli az állóképességedet, de emellett fejleszteni a futómozgást és a teherbírást is. Egyik a másik nélkül azonban édes kevés.

Én mondjuk fogalmam sincs mennyi idő alatt szaladom a 100 métert, de a 40 métert 54 mp alatt megteszem. Persze komolyat lassulok a végére, de hát ez van.

2012. aug. 4. 21:39
 5/9 A kérdező kommentje:
És hogyan étkezzek?Egyértelmű hogy edzés előtt ne mert ha hányok az egész heti edzés kárba veszhet.De az edzés után mit egyek? gyümölcsöt?Rízst? vagy mit? vagy nem is érdemes röktön utánna enni? inkább pihenjek és utánna azt amit akarok csak ne károsat?
2012. aug. 4. 21:43
 6/9 anonim ***** válasza:

technika alatt ezt értem:

karmozdulatok+fejtartás+levegő,légzés+lábtempó

2012. aug. 4. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:
a technika kb alig számít! a hosszú edzés nem kell ahhoz hogy jó rövides legyél! Egy jó rövides gyúr utána fut! Nagy izmot rak utána futással bejáratja! Az intervallumos edzés miért a technikára menne rá? Ha nem értesz hozzá ne szólj ink.:D!
2012. aug. 5. 02:09
 8/9 anonim ***** válasza:
2:09-es az izom egy nagy hülyeség.És igenis az eredményeim alapján értek hozzá és a technika sokat számít
2012. aug. 5. 18:09
 9/9 A kérdező kommentje:
és az igaz hogy ha sprintelek a sarkamnak majdnem hogy érintenie kell a fenekemet futás közben?valahol azt írták ha úgy csinálom gyorsabb leszek valamivel
2012. aug. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!