Mi lehet a gond a futóedzésemmel?
Kb. második hete, minden második nap elmegyek futni a közeli sportpályára. Ott a foci pálya körül szoktam futni, általában úgy csinálom, hogy futok egy kört, aztán gyaloglok egy kört, majd megint futok, majd gyaloglás és még egy kör futás. Levezetés képpen lenyújtom az izmaimat és haza megyek, természetesen futás előtt be is melegítek, kb. 2 percben átmozgatom a testemet, nyújtok és kicsit feldobom a szívemet egy kis ugrálással. ha számít, inkább este felé szoktam kimenni, de ebben a kánikulás, fülledt időben még így is rémes, reggel nehezebben kelnék fel és lehet, hogy a pálya is zárva van még.
Azért írok tulajdonképpen, hogy ezt kezdtem el észre venni, hogy egyre nehezebben bírom, és nem értem mi lehet az oka, mikor rendszer szerűen végzem a gyakorlatokat. Pont azért kezdtem el futni, mert az előző tanévben elégé elhagytam magamat, és egy depresszív szakaszában van az életem és a sporttal nagyon jól tudtam korábban is kezelni a stresszt, de ez a visszaesés nagyon elszomorít és ezért is szeretném minél előbb megfejteni a hátterét, hogy ennyire nem nő a teljesítményem.
3 kör futás és közben 3 kör séta alapján nem hinném, hogy elérted a teljesítőképességed határát. Szerintem nem lendülsz még bele a mozgásba sem. A 2 perces bemelegítés is kevésnek tűnik! Próbáld a futással megtett távolságot növelni: ne 1 hanem 1.5 vagy 2 kör legyen, és amikor már megy, akkor legyen 3 kör! Persze, ha már szúr az oldalad, akkor lassíts, gyalogolj!
Én 9 Km-re vittem fel a futásomat, igaz nem 1 hónap alatt! Mellette még bicikliztem is 30 Km-t és a végén gimnasztika!
Kitartás!
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!