Azt olvastam hogy edzés (gyúrás) után jó ha kakaót iszok. Ez igaz? Igaziból proteinekre meg ilyen fehérje turmixokra nincs pénzem. Még éppen diétázok (szálkásítok). Bővebben lent testépítők fitnessesek véleményére nagyon számítok.
Figyelt kérdés
Étrendem:
Zabpehely+4 tojásfehérje
2. 50g csirke+30g rizs+zöldség
3. 50g csirke + 30g rizs+zöldségj
4. 60g tonhal+150g zöldség
5. 100g csirke+zöldség
6. 100g sovány túró+zöldség
Edzés után innám a kakaót ártana a diétának és hanyagoljam? Még tudnék edzés után szőlőcukrot inni de ha a kakaó jó akkor inkább azt választanám. Szerintetek árt?
2012. júl. 26. 20:25
11/20 Zakathol válasza:
Ez azért elég elszomorító :(
12/20 A kérdező kommentje:
de én hiszek neked és akkor is kibírom nélküle:( akármi lesz (ez nekem azért nehéz mert 15 évig napi több kakót is megittam) de megállom ha ez kell:)
2012. júl. 26. 21:07
13/20 A kérdező kommentje:
jah és még egy kérdésem lenne hogy fogyasztatok gyümölcsöt vagy nem? jelenleg nem fogyasztok
2012. júl. 26. 21:11
14/20 Zakathol válasza:
Elvétve. Nagy mennyiségben nem ajánlott, a benne lévő gyümölcscukor (fruktóz) rossz szénhidrát.
Persze lehet néha enni egy-két almát meg ilyenek, de azért naponta ne menjen le 2 kg belőle :)
15/20 A kérdező kommentje:
ja nem is úgy gondoltam hanem mondjuk néha egy barack vagy néha egy alma;) de ha annyira nem jó akkor inkább hanyagolom azt hiszem
2012. júl. 26. 21:17
16/20 anonim válasza:
Gyümölcsöt véletlen se hanyagold el, ennyi protein mellé nem eszel rostot, lelassítod az emésztésed.
17/20 A kérdező kommentje:
de a diétám nem írja hogy ehetek gyümölcsöt. Szálkásítás alatt is lehet? Mondjuk szívesen ennék mondjuk het 2szer 3szor vagy hányszor lehet?
2012. júl. 26. 21:59
18/20 anonim válasza:
Hát hogy hányszor "lehet", azt az edzésed intenzitása dönti el a diéta szempontjából, de ha nem eszel rostot, abból székrekedés lesz. Zöldség is jó, amiben van rost. Paprika, paradicsom, édesgyökér, bármi, ami rostos, így mondjuk a gyümölcs kihagyható. Lehet élni gyümölcs nélkül is, csak nem érdemes:)
19/20 A kérdező kommentje:
akkor ha mondjuk heti 4 szer gyúrok vagy 5ször és közben szinte minden nap karidozok akkor mennyit ehetek?
2012. júl. 26. 22:03
20/20 anonim válasza:
Nemrég valami sportszervezet kifejezetten a kakaót ajánlott edzés után. Ugyanis hidratál, visszatölti a glikogént, és a fehérjetartalma is kiválló. Csak egy dologra kell figyelni, edzés után csak 0.1 %-os tejet fogyasszunk, mert annak jobb a felszívódása. Napi 3g/tsg fehérjéteg vagy akkor fogyassz, ha bélbántalmakat akarsz, vagy, ha szteroidozol! Napi 1,5 , max 2 gramm menjen testsúlykilógrammonként. És arra is figyelj, hogy sokféle fehérjét fogyassz! Egyél tejtermékeket, húst (csirke, pulyka, marha, hal, tenger gyümölcsei), tojást, szóját, olajos magvakat, babot (lehetőleg rizzsel a teljes aminósavskála miatt) stb. Emellet teljes kiőrlésű gabonákat, zöldséget, gyümölcsöt, meg persze étrendkiegészítőket! Persze mielőtt megköveznének páran, én nem testépítő, hanem sportoló vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!