Gyúrás után fél kiló bundás kenyér mit ér?
Nem tud 2 tojás semmit dobni az emberen, mert abban összesen van 6g fehérje, ami semmi. Edzés után kell testtömeg/2 mennyiség grammban számolva, tehát egy 80 kilós embernek edzés után rögtön kell 40g fehérje és 40-50g gyors szénhidrát (ha tömegelés van), pl dextróz, vitargo, supercarb fast, carbo x, stb.
2 tojás az nulla!! :)
Meglepő kérdés!
1/2 kg bundás kenyér tartalmazhat:
2340kcal energiát
20g fehérje,
390g szénhidrát,
48g zsír,
18g rost
Mindenki maga döntse el, jó megoldás-e?
A helyes táplálkozás alapja nem az összetett élelmiszerlácból kiragadott táplálék nagy mennyiségű fogyasztása. A táplálék 40%-át alapvetően összetett szénhidrátok tartalmazzák (gabonafélék, tészták, rizs, burgonya). 35%-ban zöldségek, gyümölcsök melyek vitaminokat, ásványanyagokat, összetett szénhidrátokat tartalmaznak. 20%-ban fehérje források, szárnyas húsok, halak, tojás, hüvelyesek, tejtermékek. Érdemes odafigyelni a telített és telítetlen zsírsavak arányára. Figyelni kellene hogy naponta többször együnk, hogy a táplálék feldolgozása ne egy nagy "bummal" terhelje meg az emésztőrednszerünket! Figyelni arra, mi a célunk?! Tömegnövelés, vagy szálkásítás, súlycsökkentés.
Amennyiben tisztában vagyunk ezzel és ismerjük a szervezetünket, testünket, mire hogyan reagál, akkor a szilárd táplálék, és/vagy a táplálékkiegészítők arányainak megváltoztatásával sikerese eredményeket érhetünk el.
Tételezzük fel, hogy 20 év körüli 70kg súlyú srác vagy.
Neked ha tömegelni szeretnél, mint testépítő, akkor:
Naponta 2.800kcal energia bevitelre lenne szükséged.
Ezt szilárd kajával és/vagy tápkieggel tudod bevinni.
Protein: kb. 140g
Szénhidrát: 420g (1.680kcal)
Zsír: 62g (560kcal)
Intenzívebb tömegnövelés esetén kb.
Protein: kb. 140g
Szénhidrát: 630g
Zsír: 75g
Ilyen is van, de amit te tápnak nevezel, azok nem csodaporok, varázsszerek, csak sima koncentrált élelmiszerek. Nincs köze a koxhoz. Nem ezen kell élni persze, de edzés után előnyösebb a gyors felszívódás miatt. És anyagilag is olcsóbb, ha kiszámolod.
Ja, és mindenkinek más a kigyúrt forma, nem biztos, hogy ugyanazt az izommennyiséget értjük ez alatt és ugyanazt a szálkás, száraz formát, De ezt ne vedd kötözködésnek, csak mindenkinek más a cél.:)
Gyúróktól ehhez ne várj biztatást. :)
Szerintem csináld teljes kiőrlésű kenyérből, semmiképpen ne olajban süsd, hanem minél jobb minőségű zsírban, és mindenképpen egyél hozzá nyers hagymát vagy nyers fokhagymát, lehetőleg más zöldséget is - így már nehezebb lesz belekötni, bár nem egy eszményi étkezés, a gyúrástól eltekintve sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!