Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Húzódzkodás (széles fogással)...

Húzódzkodás (széles fogással) vs. Nyak mögé húzás?

Figyelt kérdés

Lényegében ugyanaz a mozdulatsor, de mégis másképp dolgozza meg a hátizmot. Nem?

Eddig főleg nyak mögé húzást végeztem elsőként hátedzésen, de eldöntöttem ideje lenne normális húzódzkodást is beiktatni, saját testsúllyal. Ami sajnos nem megy még szabályosan, ezért egy gépen végzem, amire rá kell térdelni és kis ellensúlyt fejt ki, így néhány kilóval könnyít a gyakorlaton, amíg eljutok odáig, h menjen a súlyommal.

Kérdés, hogy menjen mind2 gyakorlat, vagy akkor addig hagyjam a nyak mögé húzást. Másik kérdés pedig, hogy lényegében mitől más a 2 gyakorlat, hisz ugyanaz a mozdulatsort hajtjuk végre. Talán az egyiknél jobban ki lehet "iktatni" a kart és azért nehezebb?

Remélem nem zavarosan fogalmaztam, csak közben szól a judas priest és nehéz koncentrálni olyankor :D

2012. júl. 16. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:

a nyak mögé húzást felejtsd el!!! Tönkremennek a váll izületeid és a rotátor köpenyed is szétmehet.

[link]

Ha erről a gyakorlatról beszéltél akkor azt haníagold mihamarabb.

Ezt csináld csak: szűk és széles fogással.

[link]

A különbség a kettő között az, hogy a nyak mögé húzás az jobban terheli a mély(belső) hátizmokat és kicsit gyengébben a széles(oldalsó) hátizmokat. A széles fogású pont fordítva.

A nyak mögül nyomást, nyak mögé húzást (lehúzógépen, vagy húzódszkodórúdon) hanyagold. Sok embernek bírják az izületei de inkább ne veszélyeztesd a testi épségedet. Van lelég hátgyakorlat.

Ha valamit nemjól írtam majd valaki kijavít.

2012. júl. 16. 23:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem egyen értékű a két gyakorlat (a húzódzkodás jobb)és ne is ugyanaz. Az nyakmögé húzásnál korlátozva vagy, csak úgy mozgathatod, ahogy a gép engedi. Amúgy meg mellhez húzzál ne nyak mögé.

Nem azért nehezebb az egyik mert ki lehet iktatni a kart, hanem mert az egyiknél alapból teljes testsúly kell, a másiknál meg te állítod be.

Mehet mind a két gyakorlat.

2012. júl. 16. 23:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy félreértelmeztem a kérdést.

Viszont akkor is a lehúzást mellhez végezd széles fogással mert az is izületkárosító.

2012. júl. 17. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!