Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy jobban...

Mit csináljak, hogy jobban menjen a felülés?

Figyelt kérdés

Suliba szoktunk félévenként tesiből felmérést csinálni, amiben benne van a felülés is. Gondoltam csinálok itthon napi 50-et, de már most az 5. napon úgy fáj a gerincem, mint állat. Utána olvastam kicsit, hogy mért lehet ez. Szóval gondolom szarul csinálom (nem gondoltam volna, hogy ezt rosszul is lehet csinálni).

Hát akkor mit csináljak?

2012. júl. 8. 00:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Mondjuk ne naponta, meg ne 50et. Minden másnap olyan 5x30-at, tegyél a hátad alá szőnyeget, és nézz körül body.builder.hu-n hogy hogyan kell szabályosan csinálni.
2012. júl. 8. 00:54
 2/3 anonim ***** válasza:

persze,hogy lehet sz@rul csinálni.

hajlított lábbal csináld,ne tépd soha a nyakad.

a kéz csak pihen a tarkón,vagy tedd a mellkasodra.

és a végén csinálj ugyanannyi csipőemelést,mint felülést,hogy a tested mindkét oldala ugyanúgy erősödjön.

plusz a csípőemelés megoldja a legtöbb gerincproblémát.

és persze azért is fáj,mert gyengék a gerinc melletti izmaid.

2012. júl. 8. 01:41
 3/3 Sznofru ***** válasza:

A haspréssel ellentétben a hagyományos felülések gondot okozhatnak a gerincnél és a nyaknál. Ha lehet beszélni a tanárral, akkor kérd meg, hogy haspréssel szeretnéd a felmérést.

Ha mindenképpen felülés, akkor arra vigyázz, hogy ne kulcsold össze a tarkódnál a kezeidet, mert az erőlködés miatt a fejedet előre tolod ami a nyakadnak nem tesz jót. Inkább elől legyen vagy csak a fülednél.

2012. júl. 8. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!