Így is használ a futás?
persze,hogy használ.
jobb lesz az állóképességed.
ha meg diéta mellé gondoltad,akkor ez 20 perc kalóriaigény szempontjából elenyésző.
fél óráról indulj,ha kell állj meg,de legyen meg a fél óra.
aztán idővel kiveszed belőle a megállásokat,növeled az edzésidőt,mondjuk 5 percesével stb.
és nem megfelelő táplálkozás,hanem pontos diéta a neve amúgy.
2 km gyorsabban sétálva is megvan 18 perc alatt.. Szóval nem tudom mit ügyködsz, de fura. Pláne, hogy csupán 10 kilót szeretnél leadni. A lényeg, hogy ha zihálsz akkor nem jól csinálod. Olyan tempót kell választani, amit normál légzés mellett bírsz tartani, de mégsem séta. A táv nem lényeg. Az számít, hogy hogyan van kivitelezve maga a kocogás és mennyi ideig tartod magát az állapotot. Illetve, hogy milyen sűrűn csinálod.
Minden embernek edzettségtől és genetikától függően van egy ideális sebesség, amin ha elkezd futni akkor nagyon nagyon hosszan képes tartani normál légzés mellett nem haldokolva. Futópadon érdemes kitapasztalni, hogy milyen ez a tempó. Majd amikor már berögzült nagyjából a sebesség akkor lehet usgyi a szabad. Ilyen melegben amúgy sem kifizetődő ha futkos az ember a szabad ég alatt.
Szóval szerintem adj egy esélyt a futógépnek. Keress egy légkondicionált konditermet és egy hónapon át járj le oda futni. Az sem jó ha túl gyors és az sem, ha túl lassú tempót választasz. Mind kettő fárasztóbb, mint az ideális. Ki hinné? De valóban. Olyan 8-9 környékére állítsd be a padot 1-2 perc lassabb sétát követően és nézd meg meddig bírod. Ír mindent. Érezni fogod, hogy egy kicsit lassabb vagy egy kicsit gyorsabb kéne... És a nyújtást a végén nem elhagyni. Segít, hogy ne legyen másnap izomláz. És némileg a vérkeringésben is szerintem, bár ez eléggé egyéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!