13 éves vagyok. Szeretnék sportolni valamit, de mindenhol azt mondják, hogy 12 éves korig el kellett volna kezdeni. Mit válasszak?
A sporthoz sosem túl öreg az ember. Nyugdíjas korában is kéne mozognia, különben leamortizálódik hamar.
Én a Judot, a biciklizést és a vízi sportokat kedvelem leginkább, úszni akármikor elmehetsz. Nem tudom hol élsz, de talán Judot is oktatnak a környékeden korodbelieknek.
Dehogy vagy öreeg ... ne viccelj. Ahhoz h versenysportoló légy, ahhoz öreg vagy valóban, de így is egész magas színvonalon űzhetsz valamit csak mondjuk nem leszel már olimpiai ifi-válogatott, mert azt valóban 5 évesen kell kezdeni.
Ennek ellenére semmivel se vagy elkésve, csapj bele, a te korodban nagyon fontos, hogy keményen sportolj, meglátod, ez a későbbi egészségi állapotodra nagyon pozitívan hat.
Lehet, hogy versenysportolónak már "túlkoros" vagy, hogy kifejlesszenek, de sportolni bármit sosem késő!
Én aikidózom, sok a gyerek, felnőtt vegyesen, - leszorításos-gurulásos harcművészet a dolog. Sok a fiú, minden korosztályban, és bármilyen alakod van, jó. Van benne fegyveres [fakard, bot, fakés] technika is. Illetve akik ide járnak fiúk, mennek edzőterembe is, focizni, úszni, judózni, kerékpározni. Stb.
Válaszd ki, nézz utána, mi az, ami érdekel, aztán ülj be, kérdezősködj, vegyél részt próbaedzéseken. Úgy könnyebb választani, rájössz, milyen gyakran tudsz és mit csinálni, ami jólesik.
:]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!