Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ciki-e egy férfinek aerobic,...

Ciki-e egy férfinek aerobic, vagy hasonló edzésekre járni?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon bejönnek,de tény, hogy inkább lányok látogatják ezeket a fajta edzéseket...
2012. jún. 25. 10:14
1 2
 11/17 anonim válasza:
55%

Szerintem van itt egy kis szakmai eltévedés a részedről kedves előző. Picit nézz utána az aerob és anaerob edzésfajtáknak, annak hatásainak. Mind a kettő mást szolgál, más a célja. Egyáltalán nem mindenki akar izompacsirta lenni, nőként pláne nem ez a célom. Viszont a rendszeres intenzív aerobic edzéseknek köszönhetően jó pár kilótól szabadultam meg és jó alakom lett. Ezenkívül ÉLVEZEM az órákat. A napi munka fáradtsága után ez sem elhanyagolható.

A testépítés, súlyzózás nagyon egészségtelen, nyugodtan kérdezz meg erről kardiológust! Inkább a dinamikus edzéseket ajánlják a statikussal szemben.

Az meg, hogy mi a jó (milyen tip edzés) a nőknek, ne menjünk bele, mert nem erről szólt a kérdés.

Semmilyen edzést sportot nem tartok cikinek, ahol az ember jól érzi magát, erőt ad neki, feltöltődik.

2012. júl. 4. 13:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Nagy hiba a szakmai terminológiát (aerob edzés, kardió edzés, ellenállásos edzés...) összekeverni a konkrét sportirányzatok megnevezéseivel. Az aerobik egy sport, de ez nem jelenti azt, hogy minden aerob mozgás emiatt aerobik. Másfelől a kettlebell igen távol áll attól, hogy aerob legyen.

Úgy találom, hogy összekevered az egyes irányzatok célját. Igen, teljesen igazad van, a divatirányzatok (aerobik, zumba...) egyik fontos pontja, hogy a gyakorló élvezze az edzéseket. Azonban a legtöbb sportnak ez egyáltalán nem célja. A legtöbb sport effektív, hatáscentrikus. Nem az edzéseket élvezik, hanem annak hatásait.

Kérlek, tájékozódj kurrens szakirodalomból, mielőtt az ellenállásos edzés bármely fajtáját ilyen erőltetett odavetéssel - "kérdezz meg egy kardiológust" - egészségtelennek titulálod, illetve egyáltalán felmerül, hogy nőként bármilyen edzéstől is "izompacsirtává" válhatsz!

2012. júl. 4. 14:08
 13/17 anonim válasza:
Sportkardiológus határozott kijelentésével vitázol. Oké, szíved joga én nem bíráskodom. Azzal a kijelentéssel szálltam vitába, hogy nőként bárkinek is férfiként kelljen edzenie. Ezzel messzemenőkig ne értek egyet. Mi a cél? Mit akar az ember elérni?
2012. júl. 4. 15:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Én nem vitatkozom senkivel, pusztán kijelentésekre reagálok.
2012. júl. 4. 16:10
 15/17 anonim ***** válasza:
nem ciki. ez amúgy is hülyeség, hogy férfitorna, meg női torna, mindegyiket lehet kevesebb, vagy több intenzitással csinálni. én anno callaneticsre jártam, jöttek be fiúk az aláírásért (kötelező volt az egyetemen), hogy á, ez könnyű női torna, lazán megcsinálják, aztán utána alig bírtak kimenni az ajtón. pilates ugyanez, azt hiszik sokan, hogy "női" torna, mert nem súlyt emelsz, meg nem rohangálsz összevissza, aztán nagyon is kemény gyakorlatok vannak benne. csak úgy látszik, mintha semmit se csinálnál, mert nem olyan sport, hogy kiköpöd a tüdődet.
2013. jan. 6. 16:42
 16/17 anonim ***** válasza:
amúgy meg, miért nem szarod le, hogy ki mit gondol, kérdező?
2013. jan. 6. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:
nem ciki
2013. jan. 6. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!