Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Utcára milyen stílust használj...

Utcára milyen stílust használjak önvédelem céljából? Indokkal mondjátok légyszi hogy mit és miért.

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 11:56
1 2 3
 11/25 kovpet ***** válasza:

Végtagra támadásokat, késnyéllel ütést, ilyesmit.

Nem videóztam közben, így is szarrá csapkodtak :)

2012. jún. 22. 14:06
 12/25 anonim ***** válasza:
Így már értem :) Ezeket mi is vettük,de ezt nem nevezném késhasználatnak.
2012. jún. 22. 14:10
 13/25 kovpet ***** válasza:

Volt valami szeminárium, amin én nem voltam, de az pont erről szólt. Valami 5-6 órás volt, tehát gondolom volt benne sok minden.

Egyébként mit nevezel akkor késhasználatnak, ha nem ezt? :)

Nem a kés elleni 360-ról beszélek persze.

2012. jún. 22. 15:34
 14/25 anonim ***** válasza:
Késhasználatnak a támadások irányát,szögét illetve fajtáit (pl. különböző döfések illetve vágások);a különböző késfogásokból való támadásokat,késes elvezetéseket;az ezek ellen való késes és kés nélküli védekezéseket és a különböző rávezető gyakorlatokat (kés-kés ellen stb.);illetve a támadható célpontok gyakorlását,kivesézését nevezem.Persze erről sokaknak eltérő véleménye van:)
2012. jún. 22. 17:44
 15/25 anonim ***** válasza:

Mother of God. Mennyi Krav hívő gyűlt itt össze :O Figyuzatok, Jujutsu edzésen kezdők azért nem tanulnak olyan dolgokat, amiket már Krav Maga edzésen tanulnak a kezdők, mivel kell az alap. Ezért rossz a Krav, alap nélkül akar tanítani haladó technikákat. Az meg már rég rossz, hogy kés ellen tanítanak hősködni. Kés ellen futni kell, vagy pedig kifejezetten csak késharcot tanulni, hogy meg tud magad védeni ellene. Más szóba se jöhet, mert egy hiba és le vagy már szúrva, ami a halálodhoz is vezet. Emiatt a Krav nem jó önvédelemre. Alapból ott mutatkozik meg, hogy gyorsan akarnak megtanítani mindenkit az önvédelemre. Gyorsan nem lehet megtanulni magadat megvédeni. Bárki aki ezt hangoztatja, az csak néhány suhanccal találkozott az utcán, nem késes emberekkel. Tudom, hogy titeket nem foglak úgyse meggyőzni, csak a kérdezőt próbálom megakadályozni abban, hogy hülyeséget csináljon.

Kérdező, ha önvédelem kell akkor Savate, Box+Birkó, Jujutsu, Ashihara karate, ha jól oktatják akkor még Muay Thai, +Kali, ha megakarod védeni magadat kés ellen.

2012. jún. 22. 19:11
 16/25 A kérdező kommentje:
Hát én se vagyok pont krav maga hívő nem is lett volna nagyon kedvem elkezdeni az a helyzet. a jiu jitsus résznél meg nagyon is egyetértek mert alapok nélkül nem lehet alapozni. sajnos amiket felsoroltál pont nem nagyon vannak csak muay thai,shotokan,kyokushin. ennyi kb.
2012. jún. 22. 19:40
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha utcán hozzáértő késessel kerülsz össze,aki meg akar ölni,neked régen rossz,akármit is csinálsz(nem fogja megvárni,hogy elővedd a saját késed).Utcán meg szerencsére nem fog képzett késharcos késsel megtámadni csak úgy :)

Másrészt mondják itt sokan,hogy kali késharc,de a kali nem csak késharcból áll.A botos,pusztakezes és egyéb fegyveres részei is nagyon hatásosak.Egyébként pont az általad felvázolt okok miatt ajánlottam a KM-et kiegészítő edzésnek.Nagyon hasznosak benne a szituációs gyakorlatok(pl.több támadó),illetve a stressz alatti edzés.

2012. jún. 22. 19:41
 18/25 anonim ***** válasza:

Ja, akkor az Eskirama-val keverhettem a Kalit. KM-et meg kiegészítő edzésnek se ajánlom, mert az utcán kb. semmire se mész szituációs gyakorlatokkal. Stressz alatti edzés meg pont emiatt nem nagyon van KM-en. Utcán meg hidd el, bárki találkozhat profi késharcossal. A késesek is átadják egymásnak a tudásukat. Késharcot meg azért szoktam ajánlani, mert ott megtanulsz kés ellen védekezni.

Kérdező: Hát ezzekel az a baj, hogy nagyon küzdősportok lettek. Mert a Muay Thai az komolyabb lenne, mint a Thai Box, mert a Muay Thai eredetileg harcművészet lenne. Csak itthon sok helyen lényegében Thai Boxot oktatnak Muay Thai néven. Kyo-val az a baj, hogy az a legjobban elküzdősportosodott karate. Shotokan az jó lenne, csak ott is hajlamosak elküzdősportosodni. Itt lényegében úgy tudsz dönteni, ha elnézel mindegyikre, és amelyik a legkevésbé helyezi a hangsúlyt a versenyzésre, azt válaszd.

2012. jún. 22. 19:59
 19/25 anonim ***** válasza:

A kali,eskrima és arnis lényegében ugyanaz,csak a Fülöp-szigetek különböző részein nevezik másképp őket.Mindegyik stílus használ többféle fegyvert is,ezek közül van ami pl.

a botra,van ami a késre specializálódik.A KM-es több támadós gyakorlatok illetve a magas pulzusszámnál való edzés hasznos tud lenni,egyfajta pszichikai tréning(a több támadós rész pedig arra tanít,hogy milyen taktikák hasznosak ebben a helyzetben).Szóval nem szólnám le a KM-et,a karaténál és többfajta kung-fu stílusnál szerintem hatásosabb utcára (persze a vélemények különbözhetnek,de nem tartom korrektnek a különböző rendszerek effajta lehúzását).

2012. jún. 22. 20:20
 20/25 qwertzoo ***** válasza:

Ez már csak simán trollkodás...

Amint valaki kimondja, hogy Krav Maga, rögtön jönnek a trollok és elkezdik terjeszteni az "igaz" igét.

(persze mindezt anélkül, hogy látott volna életében Krav Maga edzést.)

2012. jún. 23. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!