Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Komoly túlsúlynál mi az...

Komoly túlsúlynál mi az ideális testmozgás?

Figyelt kérdés

Direkt nem a fogyókúrás részbe írtam, mert utálom magát a szót is. Tehát nem kúrát, hanem életmódváltozást akarok. A táplálkozás része már kidolgozva, a mozgással van problémám...

Mivel a feleslegem kb 30 kiló, így komoly kardio edzés nem jöhet szóba, mivel túlságosan leterheli a szívet. Olyat keresek, ami megdolgoztat, de legalább az első időszakban nem túl megerőltető a szívnek. Ami égeti a zsírt, valamilyen szinten megelőzi, hogy a fogyástól megnyúljon a bőr.

Eddig egyet ismerek: Bíró Ica kung-fu-ra épülő DVD-jét. De szeretném változatosan, így jól jönne némi tipp, nem akarok vaktában bevásárolni.

Mit javasoltok?

2012. jún. 21. 11:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én bicajt, ellipszis trénert és tempósabb sétát javaslok.
2012. jún. 21. 11:22
 2/11 A kérdező kommentje:

Bicaj nem mozgat meg mindenhol, de szoktam... a tempósabb séta megvan, napi kb félóra, de tudom növelni.

Ellipszis trénerre sajnos nincs pénzem, már az egészséges étkezés is jelentős plusz költség lesz a pénztárcámhoz viszonyítva, más nem igazán fér bele, esetleg 1-2 DVD.

A bicaj, séta, az OK, de az eddig is megvolt, és kevés. Főleg a hasamon, és a csípőmön van sok felesleg, na meg karon és combon is akad sajnos. A combra jók az előbbiek, meg talán csípőre is, ha növelem az időtartamot/intenzitást.

De valami olyat szeretnék, ami az egész testet megmozgatja. Naponta kb 40-50 percet tudok rászánni a fél óra sétán kívül, pihenőnapjaimon akár másfél-két órát 2-3 részre elosztva.

2012. jún. 21. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Tehetsz mellé torna dvd-ét, de ha azért mondod, hogy nem mozgat meg mindenhol a gyaloglás és a bicaj, mert félsz, hogy nem fogysz máshonnan is, akkor nem kell aggódnod, mert nincs helyi zsírégetés. Tehát nem úgy működik, hogy mondjul hasazol és akkor fogysz hasról. Nem. Az nem fogja levinni onnan a zsírt, az aerob edzés viszont MINDENHONNAN leviszi.:)

Végezz mellé női fekvőtámaszt, guggolást, hasprést, lábemelést, kitörést+ torna dvd-ék.

2012. jún. 21. 12:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Súlyzós edzés is jó lenne vagy úszás kiegészítésnek.
2012. jún. 21. 12:19
 5/11 A kérdező kommentje:

Úszás kilőve, ez sajnos nem igazán fér bele az anyagi lehetőségeimbe. Itt nálunk ingyenes szabadstrand nincs, csak kiépített, és egyrészt drága, másrészt nem bírja a bőröm se...

Normális, amit bírok is, kb 40 km-re...

A súlyzós gyakorlatok OK, bár súlyzóm nincs, de annak idején is ásványvizes palackkal elég jól ment.

A torna DVD jó ötlet, én is ebben gondolkodok, csak nagyon sok van, ami ugrálósabb, és azt pár percig bírom max, túl nagy a felesleg... gondoltam, valaki tud valami konkrétat ajánlani a kezdeti időszakokra, amit meg bírok csinálni az alap edzettség eléréséig. És utána fokoznám a nehézségi szintet.

Női fekvőtámasz, hasprés, kitörés... ezek számomra ismeretlen fogalmak, de rákeresek, köszi a tippeket!

2012. jún. 21. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:

Szívesen. Súlyzóshoz edzésterv:

[link]

2012. jún. 21. 12:41
 7/11 izzó galagonya ***** válasza:
Keress rá a Leslie Sansone-féle walk aerobicra, youtube-on is van fent jópár videó, pirate bay-ről is leszedhető stb., bírni biztosan bírod majd, ha pedig tetszik is, szerintem jó lehet kezdetnek.
2012. jún. 21. 20:02
 8/11 MrPifta ***** válasza:
Azt, hogy lásd be, a kövér emberek szépek. Nem egészséges, tudom, de nagyon szép egy nagy-nagy mackó :)
2012. jún. 21. 21:50
 9/11 A kérdező kommentje:

izzó galagonya: köszönöm, rákeresek.

Utolsó: Nem minden kövér ember szép, főleg, hogy nőből vagyok. Engem sose zavart a kinézetem, mindig jól éreztem magam a bőrömben, még akkor is, amikor állandóan azt olvasgattam itt, hogy egyesek milyen undorítónak tartják a kövéreket.

De: közelítek a negyvenhez, és magamon érzem, hogy nem vagyok olyan fizikai állapotban, amit szeretnék. Plusz előjött 1-2 egészségügyi probléma, ami erre vezethető vissza, és megálljt akarok neki parancsolni, amíg nem késő.

Ha esetleg nem sikerül az áhított 30 kilót leadnom ( mivel nem koplalok, mert hosszú távra tervezek, így kb 1-1,5 évben gondolkodok), csak 10-et, de az egészségesebb táplálkozásnak és a mozgásnak köszönhetően javul az állóképességem, és az egészségi állapotom, már akkor is nyerek vele. :)

2012. jún. 21. 23:17
 10/11 anonim válasza:
próbáld ki a callaneticset:)
2012. jún. 26. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!