Melyik az a gyakorlat ami leginkább jó a hát közepének az edzésére?
A széles hátizmom, csuklyám stb rendben van, de a csuklyás izom alsó része, gerinc melletti izmok valahogy nagyon gyengének tűnnek nekem.. olyan mintha azon a részen "be lenen esve" a hátam.
Jöhet bármilyen tanács, gyakorlat, de leginkább a saját testsúlyos és a szabad súlyos gyak.-ok érdekelnének mert azokat tudom csinálni perpillanat.
Előre is kösz!
Széles hátizom (musculus latissimus dorsi)
Tapadása: a felkarcsont kis gumói érdességén (felkar felsõ, belsõ és hátsó részén)
Mûködése:
- Ha a törzs rögzített, a felemelt kart, a nagy mellizommal együttmûködve nagy erõvel lefelé húzza.
- Rögzített váll és felemelt kar esetén a törzset függeszti, összehúzódása a törzset emeli.(függeszkedés, mászás)
Fejlesztése súlyzóval: felhúzások vállmagasságig, törzsdöntésben felhúzások mellmagasságig, egykezes kézisúlyzóval váltott karral végzett hátralendítések.
Fejlesztése súlyzó nélkül: húzódzkodások állig széles és keskeny fogással, kötélmászás, evezés, birkózás.
Döntött törzsû evezés
Egykezes döntött torzsû evezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!