Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egészséges fogyás? Min. Hány...

Egészséges fogyás? Min. Hány kcal napi bevitellel?

Figyelt kérdés
egy ma kiírt kérdés kapcsán jutott eszembe (már pár napja én is gondolkodtam rajta), hogy mennyire kell lassú legyen a fogyás, hogy elkerüljük a jojót? hogy ne élje meg annyira éhezésnek a szervezet? mert kcal deficit azért kell. én pl heti 5x edzek (a korábbi 0-hoz képest) és ezzel együtt kezdtem diétát: reggel joghurt + gyümi, délelőtt kv, ebédre zöldség+csirke, uzsira gyümölcs, vacsira pohár tej. esélyes vagyok a jojóra? nyílván ha totál abbahagyom a sportot és zabálni kezdek, akkor igen, de ha idővel 2-3ra csökkentem a sportot és a diétán is lazítok? remélem nem túl zavaros a kérdés...
2012. jún. 11. 15:25
 1/1 Zakathol ***** válasza:

A normális diétához nem a kalóriákat számolod, hanem a makrotápanyagok mennyiségét. Diéta mellé azért kell a sport, hogy ne kelljen nagyon alacsonyan tartani a napi tápanyagbevitelt, nem éhezel, kevesebbet szenvedsz, de mégis fogysz, mivel a sok mozgástól a napi kalóriamérleged még így is negatív lesz.

A te étrended nem valami jó:

- gyümölcsökben lévő fruktózt a szervezet nem tudja hasznosítani, először feltöltődik a máj glikogénraktára utána a többi megy zsírba

- tej nem jó a benne lévő tejcukor és tejzsír miatt

- a délelőtti kv meg egy vicc, nem étkezés.

google -> szálkásító diéta

[link]

htt://lifetilt.blog.hu

Egészséges fogyásnak pedig azt nevezzük amikor a fogyás mértéke hetente 0,5 és 1kg között van. Ha többet fogysz, akkor az izmaid is feléli a szervezeted, ha keveset akkor meg értelem szerűen nem vagy elég hatékony.

2012. jún. 11. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!