Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezzel ártok? Hülyeség? Mit...

Ezzel ártok? Hülyeség? Mit csináljak máshogy? Vagy jó ez egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap olvastam erről a Tabata tréningről és a köredzésekről. Kicsit kombináltam az ötletből magamnak valamit. Engem egész jól átmozgatott, még most is érzem, csak félek hogy hülyeséget csinálok és a végén megerőltetem vagy "tönkreteszem' valamelyik izomcsoportom (tudom, hogy ennyivel még nem, de fő az óvatosság). Na a dolog:

Úgy csináltam hogy 40 mp gyakorlat +20 mp míg áthelyezem magam a következő gyakorlathoz, közben helyben járás. Volt hogy 10 mp volt, attól függően mennyire kellett "átrendezkednem" magamat és a törülközőt.

A gyakorlatok: helyben futás, felülés, fekvőtámasz, törzsemelés, fenékre ilyen összeszorítós gyakorlat, páros láb emelés, és ilyen alkaron támaszkodsz fekvőtámasz helyzetben és úgy tartod a tested, lábnyitogatás (belső combot erősít).

Szerintetek ez így hülyeség? Engem megizzasztott. Olyan 10 perc volt egy kör és megcsináltam 3-szor. Kicsit bizonytalan vagyok és jó lenne valaki, aki tényleg hozzáértő és segít:) Előre is köszönöm!

21l

2012. jún. 9. 13:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, az kimaradt hogy nem elsősorban fogyás miatt (bár ez szerintem a legtöbb lánynak sosem jön rosszul) hanem itthoni mozgás, feszültséglevezetés lenne vele a célom. Ha kicsit erősít, formál az se baj (természetesen, de ez csak másodlagos). Nem szeretnék izmosabb vagy hasonló lenni ettől.
2012. jún. 9. 13:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Jók ezek a köredzések, felpörgetik az anyagcserét és az állóképességet is fokozzák. Hogy mennyre lesz formáló hatása az a kaján múlik leginkább. A formát az izmok határozzák meg jó esetben, így én tennék bele hatékonyabb gyakorlatokat is, mint pl guggolás, kitörés. Mondjuk a lábnyitogatás helyett mehetne. De amúgy jó lesz.:)

Ha mégis később szeretnél jobban izmosodni, akkor célszerű lenne súlyzóval végezni kitörést, guggolást, lépcsőzést és térdtámaszból lábemelést hátrafelé.

2012. jún. 9. 13:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Ezeknek a gyakorlatoknak majd még jobban utána nézek hogy azért lehetőleg jól is csináljam. Szerintem módosul ez még időmtől függően, főleg hogyha nem hülyeség :)Sajnos súlyzóm nincs, de majd valahogy helyettesítem:) Köszönöm a választ:)
2012. jún. 9. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Vanak ilyen videók is: http://www.youtube.com/watch?v=ZOPebhaEB80

A többi ezen az oldalon: [link]

Vagy bodyrock.tv

2012. jún. 9. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

A tabata illetve módosított tabata edzések nem rosszak, viszont a kezdők általában nem igazán tudják belőni az intervallum edzésüket és anaerob helyett aerob intervallumot csinálnak aminek kevés értelme van. A lényeg a munkafázisok alatt erős díszkomfort érzetet elérni (én úgy hívom hányáshatár). 3 kör helyett meg 4-5 kört ajánlott végezni.

A tabatáról azt érdemes tudni, hogy házilag gyakorlatilag lehetetlen valódi tabata edzést végezni akkor is ha az eredeti (8x20-10)x4-5 protokollt végzi valaki mivel a kísérlet ellenőrzött körülmények közt történtek VO2 max 170%-on, otthon meg nincsenek hozzá megfelelő mérőműszerek így csak a hányás küszöb közelének kitapasztalása az egyetlen útmutató.

2012. jún. 9. 14:45
 6/7 RomuloBarral válasza:

mivel a tabata lényege az, hogy olyan mozgást végezz a 20 másodpercben, ami a vo2max 100%-át kihasználja, értelmetlen az egész. Variálgathatod, de a nagy kreatívkodássban az edzésed olyan lett, mint egy hagyományos tréning.

A gyakorlatok siralmasak. Helybenfutás? felülés? ezekkel nem lehet a 100as vo2max közelébe se menni. Jobb az alapoknál maradni, az égész testet megdolgozó gyakorlatokkal.

Guggolás a legjobb. fekvőtámasz is jó, de 20 másodperces intervalok esetén is 30 fölött illik tudni maradni. Burpee is jó, de én akkor már inkább guggolok. Jó még az ingasprint is (SPRINT, nem futás)

Eszközzel: slamball, húzódzkodás, kettlebell swing, evezés c2-n, ropeworkout, abroncsütés, zsákolás.

Felejtsd el a helyben futást, meg a hasprést, meg a pinalegyezést...

2012. jún. 9. 14:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Csak napi átmozgatásnak gondoltam. Csak az ötlet volt a Tabatából. Inkább köredzés. Most ezért nem akarok 8 féle eszközt venni, szóval maradnak az alap gyakorlatok.
2012. jún. 9. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!