Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van olyan küzdő sport, amiben...

Van olyan küzdő sport, amiben bármilyen fajta technikát lehet alakalmazni?

Figyelt kérdés

2012. jún. 8. 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha ezt úgy érted, hogy bármit, ami jön, akkor ilyesmi a rendszerezett küzdelmi stílusokra nem jellemző, ott szabályozott a technikai bázis. Az ún. szabad stílusú (freestyle) küzdelem épp ilyen, de az nem tekinthető önálló küzdősportnak, mivel lényegében szabad bunyóról van szó. Viszont pl. a capoeirában ugyan megvannak a rendszerezett technikák, de teljesen rendben van benne, ha improvizálsz.

Ha úgy érted, hogy mindenféle technikára van példa a repertoárjában (ütés, rúgás, könyökütés és térdrúgás, dobás, földharc, fojtás, feszítés...), a modern, kevert stílusok ilyenek, pl. Vale Tudo.

2012. jún. 8. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:
amit tudok ajánlani az a ju-jitsu, vagy ha inkább kreatív akarsz lenni, akkor capoeira, bár én annyira nem látom ennek a gyakorlati hasznát. Különben a Nin-jitsu is elég jónak tűnik, egy haverom elmondása szerint. Szerintem nézz utána ezeknek, és ha megtetszik egy, akkor hajrá!
2012. jún. 10. 11:31
 3/3 anonim válasza:

pl én taekwon-do-zok számtalan rugás van amit bármikor bármilyen öltözékben végrehajtok és a reflexeim is jók tehát a védekezés is megy

14/f

ha érdekel a sport írj privátba

2012. jún. 21. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!