Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen fajta mozgás/sport...

Milyen fajta mozgás/sport való nekem?

Figyelt kérdés

Nem találtam meg addig azt a sportot, ami nekem való lenne. Problémák vannak a lábamban a szalagokkal, úgyhogy ezért rengeteg sport ki is esik... :(

Olyasmire gondolnék, ami az egész testet megmozgatja és formálja. Mivel szeretnék egy kicsit formálódni. :D Esetleg valamilyen gyakorlat? Lehetőleg ne a kondit írjátok... :S :P

18/F

Köszi! :D

2010. júl. 26. 17:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
úszás? biciklizés?
2010. júl. 26. 17:57
 2/14 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, a bicaj nem jöhet szerintem szóba a térdem miatt. :(

Úszni meg nem tudok... :D Általánosban nem jártunk úszni... :/

Most meg azért nem nagyon lenne hol meg kitől megtanulni mert eléggé ciki dolog szerintem. :D

2010. júl. 26. 18:00
 3/14 clint ***** válasza:

kocogás.

Ha a lábadban problémák vannak, akkor, hogy akarsz olyant csinálni ami az egészet megmozgatja? A láb is a test része nem?

2010. júl. 26. 18:39
 4/14 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a része, de olyan lenne jó, ami nem megterhelő -éppen emiatt. Értem és valamelyest igazad is van. :D Azt is kellene kicsit erősíteni.

Tudom, hogy így ugye fura volt a kérdés, de azért tettem fel, hogy hátha van tapasztalat, hogy mit érdemes ilyenkor. :D Egyébként a kórházban nem ajánlottak semmit, gyógytornát sem, semmilyen erősítést, azt mondták, hogy felejtsem el... :/

2010. júl. 26. 19:07
 5/14 anonim ***** válasza:

A lábadban hol van a gond?

A lovaglás hogy tetszene? Azt egyáltalán nem ciki most elkezdeni.

2010. júl. 26. 20:48
 6/14 A kérdező kommentje:

Elvileg a térdszalagjaim tönkre vannak menve, így sok minden kiesik. De a városban nem túl fényes a kórház, közölték, hogy itt nem csinálnak velem semmit, mert másnak nagyobb szüksége van rá. Semmi gyógytornát, vagy erősítést nem adtak, de folyamatosan fáslit, térdszorítót vagy valamit kell hordanom. :S

A lovaglás egyébként drága sport? :D Annak van ténylegesen valami eredménye, ami formálja az embert fizikailag, vagy inkább sokan csak élvezetből lovagolnak?

Tudom, hogy elég amatőr volt a vége, bocs... :D

2010. júl. 26. 20:52
 7/14 anonim ***** válasza:

Egy óra lovaglás 2000-3000 forint között van. Én 2000-ért lovagolok.

Amikor elkezdtem lovagolni, akkor gondolkodóba estem, hogy futni is el kell kezdeni, mert a tüdőm nem birta. Szóval az állóképességet mindenféle képpen növeli. Eleinte a combjaim belső felében és a lábszáram külső részén volt izomlázam, de ahogy ügyesedik az ember és egyre többféle dolgot csinál a lóval, akkor más területeken is megjelenik az izomláz. Mostanában a gerincem melletti izomban, a hasamban, a fenekemben is rendszeresen izomláz van. Nekem a bal térdem szokott fájni, ha megerőltetem lépcsőzéssel, biciklizéssel. Oldalra is kotyog a térdem. Gyerekkoromban tesi órán fel is voltam mentve a lépcsőzéses feladatokból. Gyakran fáslizgattam én is a térdem. Lovaglásnál viszont nem vettem észre, hogy megterhelő lenne a térdre, bár avval kapaszkodsz a lóba, mégsem visel igazán terhet. Ezt csak úgy tudhatod meg, ha kipróbálod.

2010. júl. 26. 21:05
 8/14 A kérdező kommentje:

Rendben van, gyűjtök egy kis pénzt és majd kipróbálom. :D

Esetleg más ötlet?

2010. júl. 26. 21:13
 9/14 A kérdező kommentje:
Egyébként milyen eszközök kellenek a lovagláshoz? Sosem lovagoltam még és azért felmérném, hogy mekkora költséget jelentene ez nekem. Köszi! :D
2010. júl. 26. 21:15
 10/14 clint ***** válasza:

Nem tudom a lovaglás miért erősítené meg a tested, ennyi erővel a motorozás is jó testátalakító???

Amúgy próbálj harcművészeteket. A tai chi lassu mozgásokból áll.

2010. júl. 26. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!