Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen ruhában szoktatok...

Milyen ruhában szoktatok futni? Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Pár hónapja futok, megszerettem és eljött az idő h kicsit invesztáljak a dologba... jó cipőm már van.

100% pamut pólóban + pamut rövidnadrágban (olyan mint az otthoni melegítőgatyák csak térdig ér) szoktam futni, és hát a végén, facsarni lehet belőlük az izzadságot, de brutálisan.

Azt néztem, h van mindenféle hiperszuper dolog, ami elvezeti az izzadságot meg nem izzad benne az ember annyira ezek jók valmire? Megérik az árukat? Van némi pénzem de fölöslegesen nem akarom kidobni...

Aztán meg, látom hogy egy csomó ember (férfi) fut ilyen feszülős rövidnaciban. Ez nem gáz? Nem olvad bele a seggük? Miért jobb? Mert valami oka biztos van h ebben futnak. Biciklinél megértem, h kisebb a légellenállása, de kocogásnál? Barátnőm szerint mert sokkal kényelmesebb?

És még egy dolog, ti hova rakjátok a mobilt, pénztárcát ilyesmit? Én eddig csak egy mp3-at vittem magammal, azt felcsíptettem a pólómra. Meg a kulcsaimat zsebben de már az is tökre zavar, h lötyög a zsebemben, meg ki akar esni. Hát még ha néha mobilt kell vinnem. Hogy oldjátok meg?

Előre is köszi a válaszokat!

2012. jún. 7. 14:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Sok és alapvető kérdést tettél fel, így a válasz is elég hosszú lesz. A 11 éves futómúltam tapasztalatait szeretném átadni.

Először is a nagy meleg és az egyéb időszakok közt tennék különbséget. Amikor nincs kifejezetten nagy nyári meleg, akkor a különböző futóruhákat a legjobb hordani. Azért nem jó a pamut, mert ahogy írod, abba pár futás után annyira beleeszi magát az izzadtság, hogy moshatatlan lesz. Aztán vagy egy büdös, koszos cuccban jársz, vagy kidobálod, és akkor már nem is lesz olyan olcsó. A funkcionális futóruha drágább mint a pamut, de nagyon jól mosható, és évekig jó lesz, hacsak divatból nem akarod lecserélni. Az lényeges, hogy a ruházatod minden egyes eleme (pl. az alsógatya és az alsó hosszú póló is) ebből a funkcionális műanyagból legyen. Ha pesti vagy, azt javasolom, hogy nézz körül a Saucony boltban vagy esetleg a Spuri futóboltban, illetve nézd meg a honlapjukat, mert ezek speciális futóboltok, ahol minden lehetséges futócucc van. De ne vegyél itt először túl sok mindent, csak nézz körül, hogy mi kéne, aztán menj el egy Dekatlonba, ahol szűkebb választékban ugyan, de majdnem mindent megtalálsz jó esetben féláron.

Ami a feszülős rövid és hosszú gatyákat illeti, ezek teljesen kényelmesek, nincs velük semmi gond. Húzz magadra egyet, és meglátod! Persze megfelelő méretűt. Először én is idegenkedtem ezektől, nézegettem másokat, ahogy te, de hamar megszoktam. Ha te nem találod magadon furcsának, akkor más se fogja. Azért célszerű ezt viselni, mert sokkal kényelmesebb a futás egy testhez simuló cuccban, de ez különösen fontos a nadrágnál. Párszor felveszed, és meglátod.

Összefoglalva szerintem érdemes ezekre költeni, de persze lehet mértéket tartani, csak egy szűkebb alapkészletet venni. De ha van rá pénzed, nem fogod megbánni.

Nyáron én csak egy gatyában futok, a pólót is csak a kezemben hordom. Alul leginkább egy úszógatya vált be. Ez is jól felszívja az izzadtságot, és nem szoktam belefülledni. Ezek a tornagatyaszerű rövid gatyák nem jók, mert azokban egy olyan erős gumis belső gatya van, amiben én régen mindig kipállottam. Így átálltam olyan úszógatyára, ami azért még egy futóhelyen elmegy. Vagy lehet kísérletezni a tornagyatyával is, de én akkor kidobom a bélését vagy eleve nem béleltet keresek, de az nem nagyon van. (Most láttam a Dekatlonban.)

Én próbálok nagyon kevés dolgot magammal vinni, de ezeket egy kis tokba rakom, és a kezemben viszem. Pár ezerért lehet ilyeneket kapni, talán mobiltelefonokhoz árulják. Ebből valami nagyobb megteszi. És ha hosszú távra megyek terepre, viszek a kezemben egy fél literes műanyag üvegben vizet, és ahol lehet, megtöltöm. Nekem semmilyen övtáska vagy víztartó öv nem vált be. Lötyögnek össze-vissza.

Remélem, kielégítő és érthető volt a válasz, ha érdekel még valami, folytathatjuk...

2012. jún. 7. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!