Az normális ha hasizmozás után fáj a hasam?
Amikor felüléseket csinálok akkor utána néha fáj a hasam, arra gondoltam hogy az igénybevétel miatt lehet úgy mint más izomcsoportnál is nem?
És még egy kérdés is eszembe jutott, de lehet kicsit hülyén hangzik:
Van egy kis sörhasam akkor nyilván a gyomornak van egy adott mérete. Namár most ha felülésezek, akkor az összenyomja a gyomrot vagy hogyan megy le a hasamról? ezt nem nagyon értem
a fáját úgy érted hogy izomláz? mert akkor normális.
/Namár most ha felülésezek, akkor az összenyomja a gyomrot vagy hogyan megy le a hasamról?/
nem nyomja össze.
a gondolatod ott hibás hogy azt hiszed hogy a felüléstől lapos lesz a hasad.
nem lesz lapos,a felülés csak a hasizmodat edzi de a zsírt nem tünteti el.
neked el kéne tüntetni a zsírt a hasadról de ahhoz szálkásító diéta kell és aerob mozgás pl. futás,biciklizés heti 3-4x 40-50perceket.
helyi zsírégetés nincs,tehát arra ne számíts hogy csak hasról fogsz fogyni mert nem csak onnan fogsz.
/a fáját úgy érted hogy izomláz?/
fájást akartam írni.
Izomláz normális és a has nem megy le hasizomgyakorlatokkal, ahogy dirtboy is írja. szálkásító diéta+aerob edzés kell mellé.
köszi a válaszokat.
még annyi hogy rosszul írtam le véletlenül, haspréseket csinálok nem felüléseket.
a futás/mozgás rendben van, 1 hete kezdtem el.
ha futok és hasizmozok de a diétát hanyagolom akkor is lehet lapos a hasam vagy muszáj diétázni is?
Ha a futással kalóriadeficitet tudsz elérni, akkor fogyni fogsz egy ideig. De jó eredményt szálkásító diétával lehet elérni. Ez nem koplalást jelent, hanem napi 6-7 kis étkezést a következő arányokkal: napi 3g*testtömegkg fehérje és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát.
Nem mindegy miből viszed be, ha érdekel majd, akkor leírom azt is.:)
érdekel minden amit csak segíteni tudsz.
és még vmi:
először szálkásítani kell és utána konditermi étrend vagy egyből lehet izmosítani is felesleggel a hasamon?
Kis zsírral nem törődnék. Ha nincs még sok izom de nincs sok zsír, akkor én tömeget növelnék először. Ha sok a zsír (12-15kg) akkor érdemes egy részét előtte leadni. De a kondi akkor mehet már, mivel szálkásításnál megtartja az izmokat.
Ezek a jó kaják, tömegnövelésnél és szálkásításnál is, csak más az arány.:
Fehérje: sovány húsok, tojás, sovány túró, protein tápkieg.
Ch: zabpehely, barna rizs (tömegelésnél fehér is), krumpli, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
Zsír: omega3, lenmagolaj, mct.
rendben, köszi.
tegnap kiszámoltattam a neten bmi kalkulátorral magam és azt írta hogy jó a testtömeg indexem és tartsam meg a súlyom.
akkor nincs feleslegem?
17/F 185cm 74kg
Attól még lehet fölösleg, mivel a bmi nem veszi figyelembe a zsír-izom arányt. Nekem pl az jön ki, hogy bőven túlsúlyos vagyok 10% körüli testzsírral, mivel azt nem nézi, hogy izomból adódik a súly.
Tehát legjobb erre a tükör; belenézel és látod, hogy mennyi zsír van, nem kell számolgatni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!