Box előnyei és hátrányai?
Szeretném elkezdni ezt a sportot, de van pár kivetni valóm ezzel kapcsolatban.
Nem vagyok egy kötekedős ember, de nem is szeretnék azzá válni. Nemtudom ez a sport mennyiben befojásolna ebben és mennyire nevel agresszióra?
Kinek mi a tapasztalata ? Milyen előnyei és hátrányai vannak a boxnak? Főként a viselkedés változásra gondolok.
A válaszokat előre is köszönöm.
19/F
ez egy sport.
semmi köze az agresszió beléd nevelésére.
sőt ha valaki megőrül sparrig közben,annak szól az edző,vagy egyszerűen összerakja egy olyannal,aki biztosan elveszi a kedvét a keménykedéstől.
amire te gondolsz szerintem az ilyen stressz tréning szerű dolog,ami önvédelmi edzéseken szokott lenni.
pl körbeállnak 2en-3an,elkezdenek lökdösni,meg üvöltözni és így,felb@szott adrenalinnal kell pontütőznöd,zsákolnod.
de ennek is célja van,hogy szokd a stresszt.
amilyen változást várhatsz az ökölvívástól-egészségesebb és kiegyensúlyozottabb leszel.
a box nem valami nagy ovédelmi sport bár jóbb mint a semi
csak kis 9+évesek keménykednek vele
azért ha belegondolsz a küzdősportok mind önvédelmi sport lehet.
Az biztos hogy nem nevel agresszióra sőt ha valaki ideges itt még le is vezetheti az energiáját.
amugy az ütéseket nagyon meg kell szokni mert én az első edzésemen hiába védekeztem elégg szépen beszédültem az ütésbe.:D
Visszatérve az önvédelemre a box megtanít kitérni kitérésböl egyböl válaszolsz és az ütőereje egy boxolónak minimum 3× nagyobb mint egy átlag embernek ha nem nagyobb akkor pontosabb és gyorsabb :D
Ha bugyózol akkor az lesz az előnyöd azokkal szemben akik nem bunyóznak, hogyha belédkötnek akkor nem fogsz elsőre összerezzeni. A cigányok hatalma (azonkívül hogy késsel és csoportosan járnak) a határozott fellépés mikor bekóstolnak. De ha nem látják hogy már ettő összeszertad magad akkor máris több balhét úszol meg.
Azt gondolom aki eddig sem kötekedett ezután sem keresi a bajt hiába boxol.
Előnyök: kiválló kondíció, izomzat és keringés tekintetében. Ritmusérzék javító + reflex. Önbizalom és határozottság szerzés + haverok a teremből. Ne adj isten versenyek , komolyabb célok.
Hátrány: görbe orr időnként. Mokka a szem alatt heti szinten. Agysejteknek sem biztos hogy jót tesz a folyamatos püfölés. Na meg hogy az edző az nem kegyelmez!!!
Összeségében buzdítalak a sportra és a bunyó nem rossz választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!