Önvédelemkor melyik pontokat érdemes támadni?
Gondolom fej, nyaka, ágyék.
Pl ha valaki rám támad az utcán, akkor a fején hol érdemes megütni, hogy meg tudjam védeni magam? Meg hasonló dolgokra lennénk kíváncsi.
Köszönöm előre a válaszokat.
Ha a fejet celzod az orr helyett az allat usd.
Kravot meg kiegeszitokent ajanlott.
(az vagyok aki a hosszab kommentet írta és neutronlovagot megszólította)
a krav maga akkor használható ha az ember évek óta csinálja, ha valakiben hamis önbizalom van és csak nehezíti a helyzetét az azt jelenti hogy túl kezdő még. van aki az adottságai miatt sosem tanulja meg rendesen megvédeni magát, akármennyit is edz. de egy átlag ember kb 2-4 év krav maga után (tehetségtől függően) meg tudja védeni magát biztonságosan.
És az utolsóhoz: Nem, ez sem igaz, nem igazodik a jogrendszerekhez, egyenesen lesz*rja, azért is amit te mondtál, mivel "az életed a tét". én is csak megjegyeztem, hogy megtörténhet, hogy meghal a támadó, egy szóval sem mondtam, hogy ezért ne csináld
Jogrendszerhez ha úgy vesszük annyiban igazodik, hogy midnenhol ugyanúgy megtanítják a szükséges technikát, legfeljeb megjegyzik, hogy ezt csak végső esetben, de a végeredményen ez nem változtat.
Minimum 2 év. De van aki nincs jó kondícióban és korábbi tapasztalata sincs, neki tovább tart. A különbség, hogy én 5 éven át párhuzamosan jártam Aikidora (normálisra és nem balettra) és Bokszra. Na most, egy az egy ellen puszta kézzel könnyedén megvédtem magam, de rájöttem, hogy ha többen támadnak meg vagy esetleg fegyverük van, akkor elvesznék (ez később be is igazolódik), mivel ezek a harcművészetek/küzdősportok nem foglalkoznak túlzottan a modern kor veszélyeivel és sok évtizede/évszázada változatlanok és ugyanúgy tanítják őket. Ellenben a KM felkészített arra, ami valóban várhat az utcán és lényegretörően arra bármi sallang nélkül.
Végül, az én egykori KM edzőmnek is volt régre nyúló tapasztalata Boksz és Brazil-Jitsu terén, de ő is azért kezdett el KM-val foglalkozni mint én, mert rájött, hogy egy reális utcai támadásnál (több támadó, fegyverrel - kés, bot, nagyon ritkán pisztoly) nem használhatóak elég effektíven az eddig tanultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!